Mate Bilić hodočastio Gospi od Covadonge: Molim se svaki dan

JEDNOME od kipova Djevici Mariji u Španjolskoj, onome u Covadongi, marijanskom svetištu u Asturiji, nedaleko Gijona, u četvrtak se poklonio HR-nogometaš Sportinga Mate Bilić (29).

Fotoreporter La Nueve Españe fotografirao je napadača sastava iz Primere dok na odru ostavlja dar, klupski dres i loptu s obilježjem Sportinga.

Gospi od Covadonge, u lokalnom katoličkom življu poznatijoj kao Santina, Bilić, inače praktični katolik, nije se došao pomoliti prvi put. Pritom je istaknuo da svake godine najmanje dvaput nastoji posjetiti Međugorje, koje list predstavlja kao svetište koje je od 1981. godine posjetilo više od 20 milijuna vjernika.

"Barem dvaput godišnje običavam posjetiti Međugorje. Vjerujem u Boga, i stoga mi se hodočašće u Covadongu čini ispravnim."

Novinaru je Bilić otkrio da je predani kršćanin i da moli svaki dan.

"Običavam moliti svakodnevno, ne samo kad stvari krenu po zlu."

Tvrdi da, otkad je u Gijonu, nije tražio od Santine pomoć u ime Sportinga.

"Osjećam da je cijelo vrijeme bila uz momčad i da će biti i dalje. Zahvalan sam joj što nam je pomogla da ne patimo previše."

Bilić je istom prilikom potvrdio da je privržen Sportingu i da bi uskoro trebao produžiti ugovor, koji mu istječe s krajem sezone.

- Pokazao sam svoju privrženost odbivši ponudu s Arapskog poluotoka i ostavši ovdje. Moja je želja već dugo vremena da se igrački umirovim kao igrač Sportinga, i to prvoligaški igrač

Pročitajte više