Matthäus o dolasku Kanea: Tottenham je ucijenio Bayern

Foto: EPA

LEGENDARNI njemački reprezentativac i nekadašnja zvijezda Bayerna Lothar Matthäus (62) u razgovoru za Sky komentirao je transfer napadača Harryja Kanea (30) iz Tottenhama u minhenski klub. Kapetan engleske reprezentacije plaćen je 100 milijuna eura. 

Uz bonuse bi se odšteta mogla popeti do 110, a neki izvori tvrde i 115 milijuna eura. Kane je s Bayernom potpisao ugovor do 2027. godine. Spominje se da će imati godišnju plaću od 25 milijuna eura. U dva nastupa postigao je jedan gol i ostvario jednu asistenciju.

"Bayern je pomaknuo svoje granice"

"Vodeći ljudi Bayerna dugo su razmišljali o njemu. Bili su 100 posto uvjereni da je Kane igrač kojeg trebaju i zato su pomaknuli svoju granicu. Tottenham je u takvoj situaciji možda malo ucijenio Bayern. Još jedan milijun više, pa još više...", rekao je Matthäus, koji smatra da je plaćeni iznos prevelik.

Međutim, osvajač Zlatne lopte iz 1990. razumije Bayernovo veliko ulaganje u Kanea. "Htjeli su ga, a ja ističem da su 100 milijuna eura platili 30-godišnjaka. Lewandowski je bio tri godine stariji kada je otišao u Barcelonu za 50-ak milijuna eura. Pretpostavljam da će se Kane isplatiti", komentirao je Matthäus.

Pročitajte više