Matthäus: Torres će biti zvijezda Eura

LEGENDARNI bivši nogometaš njemačke reprezentacije, Lothar Matthäus, tvrdi da će na Europskom prvenstvu blistati Fernando Torres.

Legendarni kapetan “Elfa” osvojio je 1980. godine Euro, dok je 1990. godine zasjeo i na svjetski tron.

"Torres je izvrstan igrač koji je nakon svog transfera u Liverpool postigao mnoštvo pogodaka u debi sezoni u Premiershipu, unatoč velikom pritisku na leđima. Dečko ima stila. Teško je biti bolji od Raula, a Torres je bolji. On je igrač poput Stuttgartovog napadača Marija Gomeza, samo još učinkovitiji. Torres je izvrstan u skoku, brz i okretan, ima fantastičnu tehniku i jako je opasan i lijevom nogom", izjavio je Matthäus za Bild.

Nijemac nema tako visoko mišljenje o nizozemskom napadaču Ruudu van Nistelrooyju.

"Nisam obožavatelj Nistelrooyja. On je pomalo pokvaren igrač i služi se svim mogućim trikovima da bi postigao gol, povlačenjem, guranjem i stalno priča sa sucem. Zato ga baš i ne volim. Ali njegova prednost na Euru bit će što je pauzirao posljednja tri mjeseca. Na turnir će doći svjež. Slična situacija bila je i sa mnom na Svjetskom prvenstvu 1990. Bio sam ozljeđen i skoro šest mjeseci nisam igrao. Ali pauza mi je koristila i Njemačka je osvojila Svjetsko prvenstvo", zaključuje Matthäus.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više