SERIE A

Maurizio Sarri srušio rekord Serie A

Foto: EPA

JUVENTUS je sinoć pobjedom protiv Sampdorije dva kola prije kraja osigurao 38. naslov prvaka Italije, a njegov se trener Maurizio Sarri upisao u povijest.

On je sa 61 godinom i šest mjeseci postao najstariji trener koji je ikad osvojio Serie A.

VIDEO: Juventus je ponovno prvak Italije

Dosadašnji rekorder bio je Nils Liedholm koji je 1983. odveo Romu do naslova sa 60 godina i sedam mjeseci, no za razliku od Sarrija, njemu to nije bio prvi scudetto jer ga je prethodno osvojio s Milanom 1979.

Vujadin Boškov imao je 60 godina kad je 1991. bio prvak sa Sampdorijom, a slijede Fulvio Bernardini 1964. s Bolognom (58) i Lajos Czeizler 1951. s Milanom (57 godina i osam mjeseci).

Juventusu je ovo deveti uzastopni naslov, a svaki od njih osvojio je s domaćim trenerom. Kad se tome doda Milanova titula s Maxom Allegrijem 2011., prvi put u povijesti scudetto je osvajao talijanski strateg deset godina zaredom.

VIDEO: Pet najboljih golova Juventusa u sezoni 2019./20.

Nakon Allegrija s Milanom, Juventusov niz s tri je titule započeo Antonio Conte, a zatim je klupu Stare Dame preuzeo Allegri i nastavio tamo gdje je stao s Rossonerima, osvojivši prvenstvo pet puta zaredom. Sarri je zaokružio niz na 10 godina.

Inače, iako mu je već 61 godina, Sarriju je ovo tek drugi trofej u karijeri, a jedini dosadašnji bila mu je Europa liga koji je lani osvojio s Chelseajem.

Pročitajte više