Mboma blizu rekorda

KAMERUNSKI napadač Patrick Mboma (33), koji u zadnje vrijeme igra u jednom japanskom klubu, primaknuo se rušenju rekorda u broju postignutih pogodaka na afričkim kontinentalnim prvenstvima.

Nakon što je na utakmici protiv Zimbabvea zabio tri pogotka, kamerunski veteran, koji je u nacionalnu momčad uvršten tek nakon što je kamerunska Vlada to tražila od izbornika i čelnika KNS-a, postigao je na prethodna tri kontinentalna prvenstva 7 golova, a na ovom u Tunisu u prve dvije utakmice dao je 4 pogotka pa je trenutačno s 11 postignutih golova na trećem mjestu "vječne" ljestvice najboljih strijelaca afričkih prvenstava.

Na prvom mjestu je Laurent Pokou, negdašnji reprezentativac Obale Bjelokosti s 14 zabijenih golova na dva Afrička prvenstva održana 1968. i 1970. godine.

Na drugom mjestu je Nigerijac Rashid Yekini, koji je na četiri kontinentalna prvenstva odigrana u razdoblju od 1988. do 1994. dao 13 golova.

Na svom prvom Prvenstvu Afrike 1998. u Burkini Faso Patrick Mboma nije dao ni jedan gol, ali je bio najbolji strijelac Kameruna na PA 2000. u Nigeriji na kojemu je postigao 4 pogotka. Jedan gol manje dao je prije dvije godine na PA u Maliju, a kako mu je krenulo u Tunisu mnogi vjeruju da će do kraja prvenstva dati još četiri gola i prestići Pokoua.

Pročitajte više