McEnroe: Čilić je prvi i jedini pravi favorit iz sjene

NAKON tri lake pobjede na Roland Garrosu, najboljerangiranog hrvatskog tenisača Marina Čilića mnogi vide kao veliku opasnost u pariškom turniru.

U petak navečer je legendarni američki tenisač John McEnroe gostovao u emisiji "Gem, set and Mats" na Eurosportu, kod suparnika iz igračkih dana Matsa Wilandera, te je, upitan za favorita iz sjene na Roland Garrosu, rekao sljedeće:

"Naravno, ne mogu reći da je takav čovjek Murray ili Đoković. Oni su favoriti već godinama i na mnogo Grand Slam turnira. Ne mogu reći niti da je to Fernando Verdasco, jer se i on dokazao. Za mene je prvi i jedini pravi favorit iz sjene Marin Čilić", rekao je McEnroe i nastavio:

"Možda djeluje malo umorno na terenu, možda i nezainteresirano, ali njegovi udarci su sjajni i ima strašnu perspektivu ispred sebe. Jasno, kod takvog igrača je jako bitno koliko je spreman u bitnom momentu, može li podnijeti pritisak i ima li mentalne snage za velike pobjede."

McEnroe je nastavio:

"Jako dobro znam njegovog trenera Boba Bretta i jasno mi je da Bob radi svoj posao odlično. Ima sjajnog učenika, koji je gladan pravog rezultata. Možda je ovaj Roland Garros mjesto gdje će se takvo što dogoditi."

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više