McGregor nakon naslova otkrio što traži od UFC-a: "Želim ono što zaslužujem"

Foto: Getty Images / Guliver Image

ODMAH nakon pisanja povijesti i osvajanja drugog UFC pojasa, Conor McGregor krenuo je u poslovno pregovore oko nastavka svoje karijere. Naime, vlasnicima promocije namjerava uvjetovati svoje sudjelovanje u vlasništvu.

> McGregor ušao u povijest nokautiravši Alvareza u drugoj rundi
 
McGregor se na press konferenciji pojavio s dva pojasa te službeno objavio ono o čemu se već neko vrijeme govori, da će uskoro postati otac. Nakon toga su krenula pitanja o tome što je iduće za njega, ali on se tu pri odgovoru nije odlučiti baviti sportskom stranom, nego onom poslovnom. Njegov uvjet je iznenadio sve prisutne.
 
"Vrijeme je da novi vlasnici dođu razgovarati sa mnom. Ali ja ne želim više raditi ovako za njih bez da vidimo što ćemo sada. Nitko nije razgovarao sa mnom, pozdravimo se u prolazu i to je to. Ja sam zaslužio svoj dio u ovoj kompaniji, čija je ona? Pogledajte tko sve ima svoj dio u ovome, veliki broj celebritya, a gdje je moj dio? Gdje je moj zasluženi postotak? Pošto sam ja onaj koji ovo sve čini i koji ovo sve donosi, vrijeme je da razgovaramo", rekao je McGregor, pa nastavio...
 
"Imam dva pojasa, imam gomilu novca i obitelj na putu, no znate što nemam? Želite li da ostanem i dalje ovdje, želite li da radim ono što sam do sada radio? Idemo onda razgovarati, ali morate znati da sada želim ono što zaslužujem i što sam zaradio. Želim svoj jednaki dio u vlasništvu promocije!”, poručio je Irac.
"Nema borca na svijetu koji se može mjeriti sa mnom"
 
Ipak je nešto rekao što se tiče svoje fizičke spreme i stanja u kojem se trenutno nalazi:
 
"Ja sam svjež, imam tek nekoliko ogrebotina, više imam ozljeda koje još vučem iz borbe protiv Natea Diaza. Ali, ja se mogu boriti uvijek. Sve će ovisiti o tome što ćemo dogovoriti kad napokon porazgovaramo. Imam 28 godina i na vrhu sam, nema borca na svijetu koji se može mjeriti sa mnom. I spreman sam se boriti bilo kada. No, svjestan sam i svoje vrijednosti. Rekao sam što se mora dogoditi prije nego se budem idući puta borio".
 
Tyron Woodley je malo ranije izjavio kako ne bi odbio borbu protiv McGregora, ali da sumnja kako bi to bilo pametno za njega. I na to je imao vrlo kratak odgovor;
 
"Naravno da bi se borio protiv mene, svi se oni žele boriti protiv mene. No, od sada će se mene pitati puno više nego do sada".
 
Ima li taj zahtjev na kraju smisla, tj. da li je sportski da borac bude jedan od vlasnika promocije u kojoj nastupa? Kad je u pitanju McGregor, vjerojatno sve ima smisla, dokle god donosi ovakve novce na vrata.

Pročitajte više