Mediji prolaznika iz brazilske selendre proglasili prvoligaškim igračem

UTJECAJNI hrvatski tiskani i elektronski mediji nisu propustili istaknuti kako moguća prinova Hajduka Joao Gabriel da Silva dolazi iz brazilskog prvoligaškog kluba Minas Esporte, te da je riječ o veznom igraču koji "podjednako dobro igra objema nogama".

Radi li se o mazanju očiju čitateljima ili potpunom nepoznavanju tematike o kojoj se piše, nije nam poznato, ali ostaje činjenica da se Minas Esporte ni u kojem slučaju ne natječe u elitnoj brazilskoj nogometnoj ligi.

Čak je i u slabašnoj hrvatskoj ligi postalo obvezno imati barem po jednog Brazilca u momčadi, kad već ne mogu svi kao Dinamo priuštiti cijelu brazilsku momčad.

"Toliko tih Brazilaca šeta okolo." - kazao nam je direktor nekadašnjih "Majstora s mora" Fredi Fiorentini, gotovo se opravdavajući što su i oni pokupili svog da Silvu, koji će par dana provesti s drugom momčadi Splićana.

Sigurno je da naslov kako se na Poljudu za bijeli dres bori igrač iz lige koja je dala službenog svjetskog klupskog prvaka daje određenu težinu, ali gorka je istina da se radi o klubu iz samog brazilskog dna.

Hajdukov da Silva dolazi iz simpatične provincijske nogometne družine Minas Esporte Clube iz gradića Lima Duartea, koji broji 14922 duše po posljednjem popisu stanovništva. Natječe se u okviru gradskog podsaveza.

Jedna se stvar vezana za ovog "prvoligaša" mora istaknuti kao pozitivna prednost u odnosu na Hajduk. "Bili" službeno, u strahu od armije vjerovnika, tvrde da posjeduju samo telefon i amortizirani Audi, dok su u Minasu, ponosno i transparentno, na webu istakli sva pokretna i nepokretna dobra kojim raspolažu: od stolova za ping-pong do "poluolimpijskog" bazena i "dvorane za skretaricu" kako su krstili sobičak u kojem tajnica za potrebe fotografije prebire po tastaturi.

Napomenimo na kraju da trofejna sala Minasa nije ništa manje bogata nego ona na Poljudu, jer "plavi" su čak 14 puta bili prvaci svog grada.

Zvonko Alač

Pročitajte više