Medveščak pobjedio i Olimpiju: Ledeni vulkan eruptirao u zadnjoj minuti

HOKEJAŠI Medveščaka su upisali i treću pobjedu u ist toliko utakmica u austrijskoj EBEL ligi. Prd prepunim Domom sportova slavili su protiv ljubljanske Olimpije.

Nakon dvaju pobjeda u produžetku, protiv Jasenica kod kuće (6:5) i Linza u gostima (3:2), ovoga je puta pala slovenska momčad u regularnom dijelu utakmice.

Ledena je dugo, dugo ključala i onda eruptiraal u posljednjoj minuti. Kapetan Letang je pogodio 17 sekundi prije kraja utakmice. Srećom, ovaj put nismo morali gledati produžetke.
Medveščak je svladao Olimpiju 1:0.

Ambijent je ponovno bio fantastičan. Potpuno ispunjeni Dom Sportova je opet gurnuo Medvjede do pobjede.

U prvih 20 minuta igralo se žustro na obje strane. Što se trećina bližila kraju, Medvjedi su bili opasniji ali Olimpija nije kapitulirala.

Druga dionica pripala je Slovencima. Posebno teško je bilo nakon isključenja Prpica, a nakon toga i Sandrocka, tako da su Plavi igrali s dva igrača manje. No uspjeli su se obraniti. Sve što je obrana propustila, skidao je Kristan.

U zadnjih 20 minuta obje momčadi su krenule otvoreno. Što se utakmica bližila kraju, Medveščak je sve više stiskao i na kraju Slovence sasvim potisnuo u njihovu trećinu. Međutim, Maracle je čudesno sve skidao.

I kad smo pomislili da ćemo gledati produžetke, na lijevoj strani pojavio se kapetan i Slovenci su kapitulirali.

Kapetan Medvjeda Alan Letang komentirao je neobičnu situacju - bio je strijelac: Nikad nisam zabio takav gol. Obično sam u takvim trenucima u obrani. Mislim da je pak okrznuo nekog slovenskog igrača i završio u mreži. Odigrali smo odlično ali sezona je duga. Ne smijemo se opustiti, moramo i dalje prionuti poslu.

Trener Medveščaka Enio Sacilotto je želio čestitai Olmpiji: Uvjeti nisu bili idealni, led je bio loš i topio se. Dali smo sve od sebe i mislim da ovakvi derbiji moraju biti.

Trener Olimpije Dany Gelinas bio je razočaran: Bilo je teško. Borili smo se 59 minuta a onda primili gol. Žao nam je što smo ovako izgubili. Utakmica je stala u jednu minutu.

Medvjede tek gol razlika odvaja od prvog mjesta

Nakon tri odigrana kola Medveščak tako zauzima sjajno drugo mjesto na ljestvici iza VSV Villacha koji ima isti broj bodova kao zagrebačka momčad, ali nešto bolju gol razliku.

EBEL liga, 3. kolo:

Medveščak - Olimpija 1:0

Graz 99ers - Jasenice 4:0

Alba Volan - Vienna Capitals 2:4

Salzburg-– VSV Villach 4:5

Redoslijed: 1. VSV Villach 6, 2. Medveščak 6, 3. Liwest BC Linz 5...

 
 

 

Pročitajte više