Medveščak porazom od Albe ostao na osmom mjestu: U utorak protiv KAC-a počinje doigravanje

HOKEJAŠI Medveščaka krenut će u doigravanje EBEL lige s osmog mjesta, a suparnik u četvrtfinalnoj seriji će im biti KAC Klagenfurt. Epilog je to večerašnjeg poraza Medvjeda od Albe Volan (3:2).

Zagrepčani su pobjedom u posljednjem, 54. kolu osnovnog dijela sezone u svome Domu sportova mogli skočiti na sedmo mjesto budući da im je na ruku išao poraz Olimpije od KAC-a (4:2). U tom bi slučaju jedini hrvatski predstavnik u ligi u četvrtfinalu išao na drugoplasirani Red Bull Salzburg, branitelja naslova.

No, takav se ishod na koncu nije dogodio. Mađari su u posljednju trećinu ušli s prednošću 2:0 nakon pogodaka Erica Johanssona u 11., odnosno Krisztiana Palkovicsa u 25. minuti. U četvrtoj minuti posljednje dionice prednost gostiju je smanjio Robby Sandrock, ali je Albu na plus dva vratio Marton Vas nakon manje od dvije minute. Drugi je pogodak za Medvjede u 58. minuti zabio Kenneth Macaulay, ali vremena za preokret više nije bilo.

"Čuvali smo se za play-off"

"Imamo kratku klupu, moramo čuvati igrače za play-off. Šteta što mladi igrači nisu realizirali svoje šanse. Drago mi je zbog mladog vratara Vasiljevića što je dobio priliku da se pokaže domaćoj publici. Trebamo se odmoriti prije početka doigravanja, žao nam je što nismo uspjeli pobijediti za navijače, ali nadam se da ćemo slaviti u utorak", najavio je pomoćni trener Medveščaka četvrtfinalni okršaj s KAC-om, vodećom momčadi lige u osnovnom dijelu natjecanja.

Sedamnaestogodišnji vratar Medveščaka Andrej Vasiljević dobio je samo nekoliko minuta: "Nadao sam se da ću dobiti 10-15 minuta na ledu, ali bolje išta nego ništa. Dva-tri šuta su dovoljna za početak."

Trener Albe Ulf Weinstock poželio je Medvjedima sreću u doigravanju: "Razočarani smo jer nismo osigurali doigravanje. Bojao sam se kako će igrači reagirati, ali važno je da nismo završili zadnji. Sretno Medveščaku u play-offu."

EBEL liga, 54. kolo:

Medveščak - Alba Volan 2:3 (0:1, 0:1, 2:1)
Olimpija - KAC Klagenfurt 2:4
Villach - Jesenice 5:1
Linz - Red Bull Salzburg 7:2
Graz - Vienna 3:2

Konačni redoslijed: 1. KAC 78, 2. RB Salzburg 68, 3. Vienna 67, 4. Villach 63, 5. Linz 59, Graz 58, 7. Olimpija 53, 8. Medveščak 52, 9. Alba Volan 49, 10. Jesenice 49

 

Parovi četvrtfinala:

KAC - Medveščak

Red Bull Salzburg - Olimpija

Vienna - Graz

Villach - Linz

Pročitajte više