US OPEN

Medvjedev se ispričavao publici nakon finala s Rafom

Foto: Guliver Image/Getty Images

RAFAEL NADAL pobijedio je u finalu US Opena Rusa Danila Medvjedeva 7:5, 6:3, 5:7, 4:6, 6:4 i stigao do 19. Grand Slam naslova, jednog manje od rekordera Rogera Federera.

Za Medvjedeva je ovo bilo prvo Grand Slam finale i izgledalo je da će ga brzo izgubiti nakon što je gubio 2:0 u setovima i imao break zaostatka u trećem.

"Iskreno, već sam mislio da je gotovo. Razmišljao sam što ću reći u govoru za 20 minuta. Razmišljao sam o tome da ću izgubiti prvo finale s 3:0... Rekao sam sebi, borit ću se za svaku lopticu i vidjeti gdje će me to odvesti", rekao je Medvjedev.

Nevjerojatna borba ga je odvela do petog seta i break-lopte za 2:0, ali nakon toga je Rafa zagospodario terenom. 

"Ono što je Nadal napravio za tenis je nevjerojatno, tisuće djece je zbog njega počelo trenirati ovaj sport. Način na koji on igra je čudesan."

Embed from Getty Images

Za kraj se 23-godišnji ruski tenisač ispričao publici s kojom je imao tijekom cijelog turnira bio u sukobu. Navijali su za sve njegove suparnike, a on im se ironično na tome zahvaljivao.

"Ljudi, tijekom turnira sam govorio loše stvari o vama, a sada moram reći nešto dobro. Ova borba večeras je bila zbog vas. Natjerali ste me da dam sve od sebe i borio sam se snažno do kraja. Zviždali ste mi s razlogom, ali vidjeli ste da se mogu i ja promijeniti. Ljudsko sam biće i normalno je griješiti. Hvala vam."

Nakon toga su čak neki gledatelji skandirali njegovo ime.  

Pročitajte više