Menadžer Loewena: Nitko nije vjerovao da možemo uzeti bod Zagrebu

THORSTERN STORM, menadžer rukometnog kluba Rhein-Neckar Loewen, ne skriva zadovoljstvo zbog sjajnog starta tog kluba u Ligi prvaka.

Ovaj je klub prvi puta u povijesti sudionik Lige prvaka, a bolji početak u Loewenu nisu mogli niti zamisliti. Nakon što su u Domu sportova uzeli Zagrebu jedan bod (33:33), na drugom teškom gostovanju kod Pick Szegeda proslavili su pobjedu 28:24. Jasno, Storm je vrlo zadovoljan:

"Početak je doista perfektan, sve se odvija jako dobro za nas. Nitko nije mogao očekivati da ćemo u prvoj utakmici u gostima kod Zagreba osvojiti bod. A pobjeda u Szegedu bila je izvanredna. Veliki su to rezultati za momčad koja nikad nije iskusila ovakvu razinu natjecanja. Liga prvaka je vrlo posebno natjecanje, poput svjetskog klupskog prvenstva. Mi u Ligi prvaka ne predstavljamo samo naš klub, već i Njemačku, što nas čini ponosnima. Plasman u Ligu prvaka najveći je uspjeh u povijesti našeg kluba."

Za razliku od Lige prvaka, Loewen u njemačkom prvenstvu nije tako dobro startao. Trenutno zauzima tek deveto mjesto. Storm za to krivi - Olimpijske igre u Pekingu.

"Devetorica igrača iz našeg kluba nastupili su na Olimpijskim igrama. Osmorica od njih, reprezentativci Njemačke i Poljske, vratili su se vrlo razočarani. Jedino je naš novi ljevokrilni igrač Gudjon Valur Sigurdssson ostvario veliki uspjeh osvajanjem srebra sa Islandom. Nakon teške i dugačke sezone u prvenstvu, Kupu i Kupu pobjednika kupova, naši su igrači nakon Pekinga bili umorni. No, sada su ponovo gladni uspjeha."

"Skupina s Barcom, Kielom i Zagrebom bila bi ostvarenje sna"

Storm je objasnio i koja je razlika za njegov klub igrati u Bundesligi i Ligi prvaka:

"U njemačkom prvenstvu možemo jasno i glasno odrediti koji nam je cilj - opet se plasirati u Ligu prvaka. Potrebno je da budemo među tri najbolja sastava. Viši cilj od toga ne možemo imati budući da su Kiel i HSV daleko ispred nas. Oni imaju za milijun eura veći budžet od nas. U Ligi prvaka je sve moguće. Naša je želja proći ovu skupinu i kvalificirati se u daljnje natjecanje."

A u sljedećoj rundi natjecanja, vaš klub mogao bi biti u istoj skupini sa Zagrebom, Kielom i Barcelonom.

"To bi bilo ostvarenje našeg najvećeg sna! Više od toga ne možemo poželjeti", zaključio je Storm.

Njegov klub ugostit će u četvrtak u 3. kolu Lige prvaka Wislu. Sve osim pobjede njemačkog kluba bilo bi golemo iznenađenje.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više