Menezes: Brazil i dalje gradi momčad, a Ronaldinho je bio jako dobar

"IGRAO je jako dobro i definitivno je igrač kojeg trebamo", rekao je izbornik brazilske nogometne reprezentacije Mano Menezes o 31-godišnjem povratniku u nacionalnu momčad, Ronaldinhu Gauchu.

Odigrao je napadač Flamenga prvu utakmicu za reprezentaciju nakon 17. studenog prošle godine, kada je nastupio u porazu (1-0) od Argentine u Dohi (pogodak Lea Messija): Brazil je u Londonu, na Fulhamovu stadionu Craven Cottage, pobijedio Ganu u prijateljskom ogledu 1-0, a nekad najbolji nogometaš svijeta odigrao je svih 90 minuta.

"Danas je međunarodni nogomet daleko brži no što je bio ranije i od početka se zbog toga nije najbolje snašao. Kada je napokon pronašao svoj ritam, pokazao je za što je sposoban. Pogotovo se to odnosi na drugi dio utakmice. Igrao je uistinu odlično a njegov slobodni udarac ganski je vratar obranio čudesnim naporom. Ronaldinho nam je potreban i drago mi je da je s nama", rekao je izbornik prokomentiravši potom igru svoje momčadi, koja opet nije bila dojmljiva:

"Zadovoljan sam rezultatom jer smo igrali protiv vrlo dobre momčadi. Važno je da smo prekinuli niz od dva poraza i vratili se na pobjedničke staze. Jasno, moramo i dalje nastaviti raditi jer smo u reprezentaciju uveli novu generaciju nogometaša koja još uvijek ne zna kako je igrati na velikim međunarodnim natjecanjima i utakmicama. Zato ćemo graditi reprezentaciju malo-pomalo. Imamo manje i više iskusne igrače, i ne bojim se da ćemo Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine dočekati spremni. Bit ćemo pod pritiskom, ali to nam neće predstavljati smetnju."

Pročitajte više