Messi ili Ronaldo: Tko zaista ima bolje brojke

Foto: Getty Images / Guliver Image

SVE je spremno za 265. El Clasico koji će Barcelona i Real Madrid igrati u subotu, od 16:15 sati, u 14. kolu Primere. Momčad Zinedinea Zidanea ima šest bodova više od ekipe Luisa Enriquea. Naravno, novi epski susret dvaju velikih rivala znači i ponovni dvoboj Lionela Messija i Cristiana Ronalda, dvaju simbola klubova s Pireneja.

A evo kakav je omjer između dvaju najboljih nogometaša svijeta u posljednjem desetljeću. 

Ronaldo je ove sezone zabio 12 golova za Real te ga odveo na vrh Primere i u osminu finala Lige prvaka. Također, Portugalac je u posljednje dvije utakmice postigao pet golova i nitko u Španjolskoj ne zabija često kao on.

Od kada je stigao Zidane na klupu, Ronaldo je donio više bodova Realu nego Messi Barceloni u tom razdoblju.

Portugalac je zabio 38 golova u 39 utakmica i donio 22 boda svojoj momčadi, dok je Messi na drugoj strani donio Barci 18 bodova.
 
Svaki pogodak koji je Ronaldo zabio za Real kraljevskom klubu osigurao je 0,57 bodova. S obzirom na to da je ukupno u 39 utakmica postigao 38 pogodaka, to znači da je osvojio 22 boda za svoju momčad. Tu je bilo i puno ključnih golova u nokaut utakmicama, uključujući i hat-trick protiv Wolfsburga u Ligi prvaka te odlučujući jedanaesterac u raspucavanju s bijele točke, u finalu Lige prvaka protiv Atletico Madrida.
Također, Ronaldo je prvi strijelac Primere s 10 golova (Messi ima jedan manje), dok je Argentinac u Ligi prvaka postigao devet pogodaka, a Ronaldo samo dva. 
 
Barcelona je uspjela pobijediti dvije od četiri utakmice bez Messija, dok je Real u sve četiri slavio kada nije igrao Ronaldo. A ukupno ove sezone zvijezda katalonske momčadi zabila je 19 golova, uz šest asistencija u 16 utakmica, dok je Cristiano potpisao 12 pogodaka, uz šest asistencija u 15 susreta.
Kada se pogleda statistika od 2009., kada je Ronaldo stigao iz Manchester Uniteda u Real, podaci su sljedeći: Messi je u tom razdoblju odigrao 386 utakmica, zabio 392 gola, uz 149 asistencija. Na drugoj strani, Ronaldo je nastupio na 363 utakmice, postigao 376 pogodaka i potpisao 105 asistencija.
 
Naravno, u cijeloj klupskoj karijeri dosad Argentinac je zabio 529 golova u 663 utakmice i uz 223 asistencije, dok je Portugalac dosad postigao 567 golova u 822 susreta te 189 asistencija.

Pročitajte više