"MESSI NA KLUPI? TE RIJEČI NE IDU ZAJEDNO!" Nogometni svijet šokirala ova neprirodna scena

Screenshot: Youtube

JUVENTUS - BARCELONA 0:0 u petom kolu skupine Lige prvaka. Glavna priča s utakmice igrač je koji nije nastupio u prvoj momčadi.

Vijest da derbi sinoćnjeg programa LP najbolji nogometaš svijeta počinje na klupi, na mnogim svjetskim portalima dobila je egidu "Breaking news".
 
Od trenutka kada su objavljeni sastavi, društvene mreže su se užarile od tweetova i postova o "čudu neviđenom", da Messi ne igra meč protiv velikog suparnika i to elitnom natjecanju.
 
A kada je utakmica počela, mnogima je od događaja na terenu bilo zanimljivije uhvatiti trenutak kada će kamera prikazati Messija kako u Torinu ušuškan u šuškavac s klupe gleda prema mjestu gdje mora biti. 
 
Posebna pak poslastica bile su pak scene kako se s markerom zagrijava za ulazak u igru trčkarajući uz aut-liniju. Kao da je Alcacer ili Vidal, a ne Leo Messi. 
 
Naravno, sve vezano uz Messija, posebno u Ligi prvaka (gdje se golom sinoć mogao izjednačiti s Cristianom Ronaldom na prvom mjestu najboljih strijelaca u povijesti) privlači veliku pažnju medija i društvenih mreža.

Ali, inače su to njegovi golovi, rekordi, perfektno izvedeni slobodnjaci ili dodavanja. Zato je jedna sasvim logična trenerova odluka, da najboljeg igrača lidera La Lige odmori za veliki nedjeljni derbi kod drugoplasirane Valencije, izazvala tako ogroman interes.
 
Kako engleski mediji pišu, "to je normalno, jer nogometni zaljubljenici odavno Messija ne gledaju kao običnog smrtnika".
 
A ovaj besmrtnik posljednji put nije bio u prvoj momčadi Barcelone kada je bio spreman prije 61 utakmicu ili 13 mjeseci. Točnije od 15. listopada 2016. 

Ipak, Messi se tada nedavno oporavio od ozljede, pa je protiv Deportiva ušao u 55. minuti. Zanimljivo, u isto vrijeme kao i sinoć kod Juventusa, kada je zamijenio Deulofeua. Messi je utakmicu Lige prvaka zadnji put počeo na klupi prije pet godina protiv Bayerna na Nou Campu. Barcelona je tad izgubila 3:0.
 
Sve ovo razlozi su zašto je Messi na klupi tijekom Barcelonine utakmice tako velika vijest.
 
Najveći razlog zašto je to senzacija, onaj je o kojem mediji ne pišu: Činjenica je da Messi ne podnosi biti rezerva i da to nikako ne voli. Bez obzira na hektičan raspored, borbu na više frontova i potrebu da ga se odmori.

Kada je Luis Enrique to napravio na prvenstvenoj utakmici u siječnju 2015. prilikom gostovanja kod Real Sociedada, Messi mu to nikako nije zaboravio i od tada se njihov odnos nepovratno pogoršao.
 
Zato je razumna odluka Ernesta Valverdea, da odmori ključnog igrača nekoliko dana prije ključne utakmice jeseni (na kojoj se porazom Barcelonina prednost na vrhu Primere može istopiti na samo jedan bod) te pred niz od čak sedam utakmica do Božića, izazvala takav "šok i nevjericu", te pokrenula lavinu memeova i gifova:

Pročitajte više