Messi ne pristaje na manji ugovor, PSG mora skresati plaće za 30% da ga zadrži

Foto: EPA-EFE

JOŠ SE ne zna gdje će Lionel Messi nastaviti karijeru nakon isteka ugovora s PSG-om nadolazećeg ljeta. Najizglednije opcije su ostanak u Parizu, povratak u Barcelonu i odlazak u američki MLS kod Davida Beckhama u Inter Miami. No prva od navedenih opcija se komplicira, piše Goal.com.

Uslijed visokih ugovora i ograničenja zbog pravila financijskog fair-playa, PSG bi morao smanjiti troškove na plaće za gotovo 30% da bi mogao ponuditi Messiju iste uvjete na koje je pristao prije dvije godine kad je došao iz Barcelone. Zato ga pariški klub pokušava nagovoriti da i sam pristane na manji ugovor, no Goal piše da Argentinac za to ne želi ni čuti.

Barcelona mu nudi četiri puta manje da se vrati

Istovremeno, u Barceloni vjeruju da bi Messi pristao na smanjenje plaće, i to drastično, kako bi se vratio u klub u kojem je proveo 21 godinu. Le Parisien piše da će mu Barcelona ponuditi godišnju plaću od 10 milijuna eura, što bi bilo u skladu s njenim mogućnostima, ali oko četiri puta manje nego što zarađuje u PSG-u.

Pariški klub svakako želi zadržati Messija i uporno radi na financijskoj križaljci koja bi omogućila njegov ostanak na Parku prinčeva, a ni sam Argentinac navodno nema ništa protiv ostanka. Samo ne za manje novca nego što sada prima.

Pročitajte više