LIGA PRVAKA

Najatraktivnije utakmice Lige prvaka: Atletico i Bayern, Ronaldo protiv Messija

Foto: Getty Images/Gulilver Image

DANAS je održan ždrijeb ovosezonske grupne faze Lige prvaka. Iako ne možemo ni za jednu grupu reći da se radi o klasičnoj "skupini smrti", nekoliko grupa nudi zanimljive dvoboje koje ne smijete propustiti.

SKUPINA A: Atletico - Bayern München

Aktualni prvak Europe Bayern najteži posao u skupini bi trebao imati protiv Atletico Madrida. Nijedan klub ne želi igrati protiv Diega Simeonea, a Atletico se ovo ljeto pojačao Luisom Suarezom pa bi trebao predstavljati još veću opasnost. Atletico već godinama ulaže velike novce i vrijeme je da počne vraćati ulog.

Bayern je trostrukom krunom potvrdio da je trenutno najdominantnija momčad Europe, ali na nekoliko pozicija prilično je tanak s rezervnim rješenjima što bi mu moglo predstavljati problem u nastavku sezone prije koje nije bilo prave pauze i priprema. Otišli su mu Coutinho, Perišić i Thiago Alcantara i Bayern mora naći način da ih barem djelomično zamijeni. Bayern je lani s lakoćom razgrtao suparničke obrane i davao golove, ali protiv Atletica bi to trebala biti mnogo teža misija.

Bayern je lani suvereno uzeo naslov u Ligi prvaka

SKUPINA B: Real Madrid - Inter

Real je nakon tri sezone pauze ponovno prvak Španjolske, ali je u Ligi prvaka pokleknuo pred Manchester Cityjem već u osmini finala. Modrić i društvo će ove sezone tražiti osvetu, a najveći izazov će im u skupini predstavljati Inter. 

Momčad Antonija Contea lani je bila dugo u igri za naslov prvaka Italije, ali je zamalo ostala kratka. Dolascima Hakimija i Vidala njihova rotacija je puno jača i nadaju se kako će ove sezone igrati i bitniju ulogu u Ligi prvaka. Podsjetimo, lani su u Europi stigli do finala Europa lige gdje ih je porazila Sevilla.

Najzanimljivije će u ovom dvoboju biti gledati sudar formacija. Interovih 5-3-2 često radi probleme suparnicima na bokovima, a Real je u svojih 4-3-3 defenzivno najtanji baš na bokovima.

SKUPINA D: Liverpool - Atalanta

Liverpool je lani osvojio naslov prvaka Engleske prvi put nakon 30 godina čekanja i ulazi u novu sezonu Lige prvaka kao jedan od najvećih favorita. Napravio je sjajan posao na prijelaznom roku kada je doveo Jotu iz Wolverhamptona i Thiaga iz Bayerna i dojam je da nema slabu točku u kadru. Ozljede bi mu mogle napraviti probleme, posebno s obzirom na to da se očekuje kako će igrati na tri fronta veliki dio sezone. 

Najveći izazov bit će mu najefikasnija i najatraktivnija momčad Europe Atalanta. Prošlogodišnji četvrtfinalist Lige prvaka krenuo je u novu sezonu Serie A s osam golova u dvije utakmice i pokazao da misli nastaviti tamo gdje je stao prošle sezone. Bit će zanimljivo gledati kako će Klopp probati uštopati najdivljiju momčad Europe i tko će od dvije ekipe koje inzistiraju na agresivnom presingu odnijeti pobjedu u tom segmentu.

Grafika: Sofascore za IndexSport

SKUPINA G: Juventus - Barcelona

Juventus i Barcelona ne bi trebali imati većih problema s prolaskom skupine, ali nema nimalo sumnje kako će ovo biti jedan od najiščekivanijih dvoboja s obzirom na sudar Messija i Ronalda prvi put otkad je portugalski napadač otišao u Italiju.

Obje ekipe mijenjale su trenera ovo ljeto. Barcelona je to učinila nakon što je Quique Setien potpisao jedan od najvećih poraza u povijesti kluba kada je izgubio 8:2 od Bayerna, a u prvenstvu je ostao iza Reala. Dugo je trajala saga oko Messija koji je ipak ostao u Barceloni i tek trebamo vidjeti kako će novi trener Koeman posložiti igru momčadi koju su pojačali Pjanić i Coutinho.

Juventus je uspio osvojiti Serie A, ali je igra Sarrijevog Juventusa bila bljutava i negledljiva. Kao spasitelj je pozvana klupska igračka legenda Andrea Pirlo kojem je ovo prvi seniorski trenerski angažman. Trebali smo gledati dvoboj sasvim novih i drugačijih Juventusa u odnosu na prije sezonu ili dvije, a međusobni susret mogao bi nam dati odgovor na pitanje koji je od dva trenera bliže renovacije momčadi. Juventus i Barcelona su međusobno trgovali ovog ljeta. Pjanić je stigao u Barcelonu, dok je u Torino otišao Arthur Melo.

Pročitajte više