Messi: Morali smo pobijediti. Ništa drugo nije dolazilo u obzir

Foto: EPA-EFE

U DRUGOM kolu skupine G Svjetskog prvenstva Argentina je golovima Lea Messija i Enza Fernandeza slavila s 2:0. Argentina se tako spasila jer joj je nakon debakla protiv Saudijaca u prvom kolu prijetilo ispadanje s turnira. Ekipa Lionela Scalonija je sada skočila na drugo mjesto skupine i u srijedu će protiv Poljske imati priliku izbiti na čelo.

Majstorski Messijev pogodak s dvadesetak metara otvorio je jako grubu utakmicu i spasio Argentine, a evo što je nakon utakmice poručio argentinski kapetan: "Trebao nam je ovaj rezultat. Trebala nam je ova euforija. Bila je teška utakmica. Meksiko je dobra ekipa s dobrim trenerom, znaju igrati s loptom.

Prvo poluvrijeme smo igrali kako smo trebali, s puno intenziteta. Drugo poluvrijeme je bilo mirnije i počeli smo bolje kružiti s loptom. Nakon gola smo opet ličili na sebe. Utakmica je završila kako je. Morali smo pobijediti, ništa osim pobjede nije dolazilo u obzir. "

"Nemam problema s gležnjom"

Osvrnuo se i na kiks protiv Saudijaca i glasine o problemu s gležnjom: "Prva utakmica nas je puno koštala. Danas smo znali da moramo pobijediti, da moramo spasiti svoje Svjetsko prvenstvo. Uspjeli smo. Ne znam zašto su ljudi pričali o mom gležnju, nemam nikakvih zdravstvenih problema.

Osjetio sam nešto na prošloj utakmici, ali sam kasnije normalno trenirao. Sada se ne možemo opustiti. Svaka utakmica nam je finale, ne možemo griješiti. Navijači su znali da ćemo ovako odgovoriti na kiks. Kada smo svi zajedno možemo postići puno."

 

Pročitajte više