Svjetsko prvenstvo u rukometu

Metličić: Moramo popraviti dvije stvari

Foto: Guliver Image/Getty Images

Sve o Svjetskom prvenstvu pratite na Indexovoj temi klikom ovdje.

HRVATSKA rukometna reprezentacija sjajno je otvorila Svjetsko rukometno prvenstvo s tri pobjede u jednako toliko odigranih utakmica.

Do kraja prvog kruga Hrvatskoj slijedi lakši trening s Bahreinom u srijedu i derbi skupine u četvrtak sa Španjolskom. Hrvatska će u drugi krug prenijeti najmanje dva boda, a pobjedom protiv Španjolske prenijela bi još dva boda i stigla na korak do polufinala.

"Teško je govoriti gdje će nas sve ovo dovesti, ali zasad to dobro izgleda. Utakmica sa Španjolskom će nam reći gdje bismo mi mogli završiti i kakav rezultat bismo mogli napraviti. S tom pobjedom nam se otvara velika mogućnost ulaska u polufinale, dok nas poraz baca u borbu od petog do osmog mjesta", rekao je legendarni Petar Metličić, član generacije koja je 2003. godine osvojila jedino hrvatsko zlato.

Metličić je u razgovoru za RTL upozorio što Hrvatska mora hitno popraviti.

"Uvijek ima stvari koje se mogu popraviti. I što se tiče obrane i napada. Što se tiče realizacije, koja je dosta dobra, tu nema velikih zamjerki. Obrana možda prvu i drugu utakmicu nije bila najbolja, ali rezultat je bio pozitivan", rekao je Metličić i zaključio: 
"Obrana je ta koja sigurno može biti bolja. Obrana i lagani golovi. To se treba popraviti."

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više