Metličić: Nemamo pravo na kiks

NAKON prve utakmice Svjetskog prvenstva u rukometu razgovarali smo s kapetanom naše reprezentacije, Petrom Metličićem.

Metličića smo prvo zamolili za kratak komentar današnje utakmice u kojoj je Hrvatska nadmoćnom igrom slomila, ipak nedorasli nam, Maroko.

"Utakmica je bila i lakša nego što smo očekivali, očito je da je Maroko protivnik koji nam nije dorastao. I što je još važnije imali smo priliku čuvati se za teže utakmice, izbornik je na terenu rotirao cijelu momčad pa su svi dobili priliku zaigrati", rekao je Metličić u razgovoru za Index.

Kapetan reprezentacije je bio vrlo zadovoljan igrom koju su pokazali mladi hrvatski igrači, koji su dodatno uvjerili svih da hrvatski rukomet ima osiguranu budućnost. "Drago mi je da su mlađi igrači ovako dobro iskoristili svoju priliku. To je upravo ono o čemu smo pričali, veći broj igrača koji se može rotirati kako bi se izbjegao umor i ozljede. Momci su danas pokazali da je pred njima velika igračka budućnost. To su igrači koji dolaze i na koje se možemo osloniti, ne samo u ovakvim, možemo reći, lakšim utakmicama, već i onim mečevima koji će biti znatno teži i neizvjesniji", smatra Metličić.

Zamolili smo Metličića da nam iznese i neka svoja razmišljanja o ostale dvije momčadi u skupini i našim budućim protivnicima, Koreji i Rusiji, koji su svoju međusobnu utakmicu danas završili izjednačenim rezultatom.

"Dosta smo oprezni uoči utakmice s Korejom, želimo se dobro pripremiti. Koreja je fanatičan, nepredvidiv protivnik. Nikad ne odustaju i ne predaju se do posljednje sekunde. No mislim da je naša jedna zrela i pametna ekipa koja može i mora pobjediti. U drugi krug želimo ući sa svim bodovima i zato nemamo pravo na kiks", rekao je Metličić.

Rusi su protivnik kojeg hrvatska reprezentacija poznaje vrlo dobro, i s kojim nikad nije lako igrati. Neće nam pomoći ni činjenica da su Rusi pomladili momčad, te je to sad jedna ekipa koja gotovo u cijelosti igra u jednom klubu, Čehovskim medvjedima, pa su zbog toga možda i najuigranija reprezentacija na ovom prvenstvu.

"Rusija je ekipa koju već godinama dobro znamo, često smo igrali protiv njih i nikad nam nije bilo lako. Zadnji put smo od njih izgubili, a sad je to jedna još mlađa ekipa. Rusi su uvijek Rusi, to je ekipa koju jednostavno morate respektirati. No, mi ćemo se dobro pripremiti, mislim da smo kvalitetnija momčad i da će se to na terenu pokazati", zaključuje Metličić u razgovoru za Index.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više