"Michael Jordan igra nogomet u Barceloni"

ŠPANJOLSKI mediji preplavljeni su pohvalama na račun Lea Messija i Barcelone nakon uvjerljive pobjede protiv Stuttgarta u Ligi prvaka.

Dojmovi španjolskih novinara su slični, svi se slažu kako je Barcelona nakon teškog perioda isprepletenog ozljedama, ponovno najmoćnija momčad na svijetu. Velike pohvale šalju na račun Pepa Guardiole, koji je "trener koji je igračima general i prijatelj".

Nekadašnju legendu Barcelone vide kao najboljeg motivatora među današnjim trenerima, te podsjećaju na vrijeme kad je preuzimao Barcelonu. Tad je bilo mnogo skeptičnih, koji su tvrdili da je vodstvo Katalonaca napravilo grešku angažirajući neiskusnog trenera.

Danas nitko ne misli tako, Pepu se pišu hvalospjevi, a Messija se naziva čudotvorcem. Naravno, bez fantastične izvedbe svih igrača, niti njegova nebi bila tako upečatljiva. "Barcelona je danas ponovno stroj, koji praktički nema konkurenciju", mišljenja je Kataloncima bliski El Mundo Deportivo.

U tekstu pod naslovom "Noć prvaka" hvale stav i pristup momčadi, te upozoravaju da je najteži dio posla pred njima. No, obzirom na igru i veliku formu Lea Messija, brojni španjolski mediji vjeruju da će Barcelona obraniti naslov prvaka i tako spasiti obraz španjolskim klubovima u europskim natjecanjima.

Najbolji igrač utakmice protiv Stuttgarta, Messi, uspoređen je s Michaelom Jordanom.

"Od M.J.-ova odlaska nije se pojavio takav sportaš, Messi je za Barcelonu ono što je Air bio za Chicago Bullse", piše El Mundo. Te se opaske autor sjetio zbog slike na kojoj Messi plazi jezik, što je bio zaštitni znak velikog košarkaša pri napadanju protivničkih koševa.

Pročitajte više