Mila Horvat potpisala za Šukera i Mamića

Foto: Guliver Images/Getty Image, screenshot; HRT

DAVOR ŠUKER potvrdio je zvučni transfer u Hrvatskom nogometnom savezu. Na stranicama HNS-a Mila Horvat predstavljena je kao "pojačanje u organizacijskoj shemi Saveza". Nastavljena je time praksa novinara koji u zrelosti karijere traže izazove i sigurnost pod krovom Šukera i Mamića.

Aktualni glasnogovornik Tomislav Pacak stigao je u savez kao novinar, dok je sportski komentator Ivica Blažičko praktički stalni suradnik, uzvanik i voditelj HNS-ovih i Dinamovih priredbi. Također, pojedini sportski novinari iz dnevnih listova uređuju i pišu za HNS-ovu reviju.

Milu Horvat i Ivicu Blažička ističe se kao moguće uzdanice projekta HNS-ove televizije koji je najavljen ove godine. Detalji projekta nisu poznati, no HNS-u bi osim reprezentacije mogla biti zanimljiva i HNL čija tv prava je držala tvrtka Pitch International, preko svog posrednika Sportske dimenzije. Njihov je zaposlenik od prošlog ljeta dugogodišnji novinar i komentator Željko Vela. HNS je nedavno prava za HNL otkupio natrag, vjerojatno u svrhu pripreme vlastitog tv projekta, na kojem bi mogla raditi i Mila. 

"Izuzetno mi je zadovoljstvo što će Mila Horvat svojim znanjem i iskustvom pojačati organizacijsku shemu i buduće projekte u Hrvatskom nogometnom savezu", rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

"Odlazak s HRT-a u skladu je s mojim prioritetima. Odlučila sam napraviti značajne i potrebne promjene u svojemu životu. Odlazim ispunjena, mirna, zadovoljna i ponosna na sve što sam napravila", kazala je Mila prilikom odlaska s Prisavlja. 

Podsjetimo, Mila Horvat je niz godina radila kao novinarka i voditeljica HRT-a, a prošle godine u javnost su procurili njeni kontakti sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem. Večernji list objavio je sms poruku koju je voditeljica 2013. godine navodno poslala Bandiću: "Šefe, rodica još ne može vjerovati za posao, hvala puno! Pusa!". Tijekom istrage u aferi Agram, navodi se u tekstu, u Bandićevom mobitelu pronađena je još jedna Milina sms poruka: "Koliki mi je rođendanski budžet, da znam? Čekam vas, ništa bez vas, barem dok ne dobijem korporativnu karticu"  

Pročitajte više