Milan će biti izbačen iz Europe?

Foto: Guliver Image/Getty Images

MILANU prijeti izbacivanje iz Europe! Naime, talijanski klub nije uspio uvjeriti UEFA-u da njegov financijski projekt stoji na zdravim nogama.
 
Tu vijest prva je objavila madridska Marca koja je doznala da izvršni direktor talijanskog kluba Marco Fassone nikoga u Nyonu nije uvjerio da će Milan proći pravila financijskog fair-playa.
 
Navodno je cijelo njegovo izlaganje u Nyonu bilo zasnovano na pretpostavci da će klub zaraditi bogatstvo plasmanom u Ligu prvaka... A Milan kojem loše ide u talijanskom prvenstvu, od Lige prvaka trenutno je jako daleko.
 
Milan je prošlog ljeta potrošio čak 200 milijuna eura na nove igrače, a taj novac nije zaradio prodajom igrača pa samim time ne može proći pravila FFP-a. 
 
"Brine me Milan... Vidjet ćemo što će se dogoditi, ali u ovom trenutku sve je moguće", rekao je UEFA-in predsjednik Aleksander Čeferin koji nije odbacio mogućnost da se Milan izbaci iz europskih natjecanja. 
 
Navijače Milana šokirala su i saznanja New York Timesa koji je ranije objavio da je novi vlasnik kluba Li Yonghong prevarant. Navodno uopće nije milijarder, nema rudnike kojima se hvali, a obitelj mu je bila u zatvoru zbog prijevare. Novac za kupovinu Milana dobio je od jednog američkog investicijskog fonda koji će postati vlasnik talijanskog velikana ako im Kinez ne vrati novac za godinu dana.
 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Milan, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Milan

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više