Milan i Liverpool očekuju teški uzvrati trećeg pretkola Lige prvaka

TALIJANSKI Milan i engleski Liverpool, klubove koji su 2005. odigrali jedno od najzanimljivijih finala Lige prvaka u povijesti tog prestižnog natjecanja, očekuju teški uzvrati trećeg pretkola Lige prvaka. Podsjetimo, Milan iz prve utakmice protiv beogradske Crvene Zvezde ima "mršavih" 1:0, pa "rossonere" tako očekuje pakao Marakane.

Iako bi Milanu bio dovoljan remi u Beogradu, strateg šesterostrukih osvajača Lige prvaka Carlo Ancelotti tvrdi da će ići na pobjedu na Marakani.

"Nećemo igrati na obranu prednosti od jednog gola. Pokušat ćemo napasti i zaključiti cijelu priču što je prije moguće jer je Liga prvaka za nas izuzetno važna." - ustvrdio je Ancelotti.

Ancelotti će protiv Zvezde morati postaviti momčad bez trojice ozlijeđenih braniča: Paola Maldinija, Alessandra Neste i Kakhke Kaladzea. Zbog toga će obrani Milana zaigrati četvorica iz prvog susreta s "crveno-bijelima" - naš reprezentatiac Dario Šimić, Brazilci Serginho i Cafu, te Alessandro Costacurta.

Prvi čovjek milanske struke potvrdio je da će zaigrati s dva napadača, prema svemu sudeći radit će se o Gilardinu i Inzaghiju, koji je zabio pobjednički gol prije dva tjedna.

Najtrofejniji engleski klub, Liverpool, pred sobom ima još teži zadatak, jer su "Redsi" na svom Anfieldu prije dva tjedna slavili protiv Maccabi Haife s 2:1, dakle izraelskom klubu bi za ulazak u ligu prvaka zbog gola u gostima bila dovoljna minimalna pobjeda.

Momčad Rafaela Beniteza će protiv Maccabija zaigrati bez Jamiea Carraghera, stupa obrane, kojeg će zamijeniti mladi Danac Daniel Agger. No, Benitez će se, za razliku od prve utakmice, moći osloniti na svoje tri uzdanice - beka Stevea Finnana, veznjaka Xabija Alonsa i napadača Luisa Garciu.

Pročitajte više