LIGE PETICE

Milan propada zbog ovakvih tipova

Foto: EPA-EFE

"OD*EBI", rekao je Milanov veznjak Tiemoue Bakayoko treneru Gennaru Gattusu kad ga je pozvao na zagrijavanje za vrijeme utakmice sa Bolognom (2:1) koju je Milan morao pobijediti kako bi zadržao šanse za plasman u Ligu prvaka.

Bakayoko se lijeno zagrijavao, a kad je Milan ostao s igračem manje, Gattuso ga je odlučio ostaviti na klupi.

>>> VIDEO Igrač Milana vrijeđao Gattusa, Rino poručio: "Riješit ću to na svoj način"

Što zbog promjene taktike, što zbog Bakayokovog kašnjenja na trening sat vremena prošli tjedan. On tvrdi da je ostao bez goriva pa nije mogao stići na vrijeme. 

Francuski veznjak na posudbi iz Chelseaja precizan je odraz nekad velikog kluba koji danas grca u prosječnosti Serie A koja podosta zaostaje za La Ligom i Premiershipom. Stigao je krajem ljeta, dugo se prilagođavao pa tek od prosinca počeo igrati dobar nogomet.

Milanovi igrači izrugivali protivnika, Bakayoko vodio sprdnju

Imao je tada i Milan dobar period, Bakayoko je pričao da uživa u klubu nakon teške sezone u Chelseaju i da bi volio ostati boriti se za trofeje u budućnosti s obzirom na to da se prometnuo u ključnog veznjaka.

Bilo mu je toliko dobro da je pucao od samopouzdanja uoči prvenstvene utakmice s Lazijem koju je protivnički igrač Francesco Acerbi najavio izjavom da su Rimljani pojedinačno puno bolja momčad od njih.

Bakayoko, koji se odjednom prometnuo i u glasnogovornika svlačionice, rekao je da će mu odgovor dati na terenu. U direktnom dvoboju za četvrto mjesto Milan je pobijedio 1:0, a Francuz je otišao razmijeniti dres s Acerbijem.

Talijan je sportski pristao na razmjenu, no Milanov veznjak od toga je napravio sprdnju.

Potez koji je uslijedio dobro oslikava karakter Bakayoka. S junakom utakmice, Franckom Kessiejem, raširio je dres Acerbija i otišao ispod Curve Sud Milana, tribine s najvatrenijim pristalicama Milana, te ga pokazao poput trofeja.

Njih dvojica držala su Acerbijev dres što je oduševilo navijače.

>>> Zašto su igrači Milana slavili pobjedu pokazujući dres rivala?

Bakayoko je zatim u svlačionici fotografirao taj dres i putem društvenih mreža mu poručio - "1:0 moj prijatelju". 

Acerbi, koji je ranije pobijedio rak testisa, bio je razočaran takvim ponašanjem.

"Žao mi je što sam razmijenio dres da bi se ovo ovako okončalo. Poticanje mržnje nije sport, već znak slabosti", napisao je branič koji je inače u sezoni 2012./13. nastupao za Milan. 

Milanova realnost su prevrtljivci lošeg karaktera poput Bakayoka

Činilo se da je poslije toga karma sustigla Milan pa su skroz potonuli u borbi za Ligu prvaka. Bakayoko je pritom počeo lošije igrati pa je završio na klupi protiv Bologne, a kad ga je Gattuso htio ubaciti u igru, ovaj mu je poručio da "od*ebe".

Što njemu tamo neki trener Gattuso, koji je samo član jednog od najboljih izdanja Milana u povijesti, ima tako nešto naređivati?

Gattuso definitivno nije Carlo Ancelotti iz najboljih trenerskih dana, no isto tako u sastavu nema fajtere i karakterne momke poput Paola Maldinija, Billyja Costacurte, Alessandra Neste, Clarencea Seedorfa ili Andrija Ševčenka. 

Njihova realnost uglavnom jesu momci poput Bakayoka koji mijenjaju ponašanje kao razmaženi tinejdžeri, izruguju protivnika i psuju trenera, a pritom on nije ni približno klasa ranije nabrojanih igrača. 

Za ovakve Rossonere je bolje da ne idu u Ligu prvaka

U cijeloj priči za Milan nije najveći poraz to što bi mogao ostati bez Lige prvaka. On tamo ne pripada.

Samo bi prodavali ugled s obzirom na to da je riječ o klubu koji je sedam puta bio prvak Europe - najveći poraz za Rossonere je to što ni ovaj Bakayokov "od*ebi" ne zvuči kao prvoklasan skandal. Kao da je to očekivana i normalna stvar za jednog velikana.

Zamislite samo, u ono zdravo Milanovo doba prije 15 godina, da su Andrea Pirlo ili Kaka rekli Ancelottiju isto što i Bakayoko Gattusu.

Složit ćemo se, to je nezamislivo i nerealno jer je riječ o prvoklasnim nogometašima i vrhunskim karakterima što Bakayoko nije.

I dok god Milan bude osuđen na to da dovodi igrače koji u nekom boljem razdoblju kluba ne bi mogli doći ni na deset kilometara od San Sira, situacija se neće popraviti.

"Od*ebi, treneru", bolna je realnost Rossonera.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više