TRANSFERI

Milanova najveća želja je bivša tinejdžerska superzvijezda

Foto: EPA-EFE

FABRIZIO ROMANO je na svojem Twitteru objavio vijest da Renato Sanches, 24-godišnji portugalski veznjak koji igra u Lilleu, ostaje velika želja talijanskog prvaka Milana. On bi trebao biti zamjena za Francka Kessieja koji je sve dogovorio s Barcelonom.

Vodstvo Milana priprema se za prijelazni rok nakon što je talijanski prvak dobio nove vlasnike. Podsjetimo, američka investicijska tvrtka Elliott Management Corporation prodala je većinski udio kluba većoj američkoj investicijskoj tvrtki RedBird Capital. 

Romano piše kako je Milan već u siječnju otvorio pregovore s igračem koji je dao dva ligaška gola u 26 nastupa za Lille protekle sezone. Uz njega, zainteresirani su i za Svena Botmana iz istog kluba, navodi isti izvor.

Sanches je bio proglašen najboljim mladim igračem Eura 2016. godine, a jednu od najboljih utakmica odigrao je baš u osmini finala protiv Hrvatske. Portugal je na kraju osvojio turnir. Sanches je u Bayern došao 2016. godine.

Zadržao se tri godine, s time da ga je minhenski klub poslao na posudbu u Swansea. Nakon jedne utakmice Sanches se požalio na tadašnjeg trenera Bayerna Niku Kovača koji mu je u utakmici s Herthom dao pet minuta. Nakon tog javnog istupa Kovač ga je kaznio s deset tisuća eura.

Pročitajte više