Milwaukee Bucks imaju povjerenja u Ukića

MINNESOTA Timberwolvesi potpisali su četverogodišnji ugovor s Ramonom Sessionsom, playmakerom kojeg su kao uvjetno slobodnog igrača doveli iz Milwaukeeja.

Time je 23-godišnji košarkaš na poziciji razigravača, lani deveti asistent NBA lige (12.4 koševa, 5.7 asistencija) promijenio sredinu godinu dana prije isteka ugovora, odnosno bezuvjetne slobode. Igrat će za plaću od četiri milijuna dolara po godini.

Klub iz Minneapolisa angažirao ga je nakon što im je propao pokušaj dovođenja Rickyja Rubija iz Španjolske. Za nas je bitnija činjenica da su Bucksi mogli – a nisu – parirati ponudi Minnesote obzirom na preostalu godinu ugovora. Da su ponudili svom igraču četiri milijuna dolara, morao bi još 12 mjeseci ugovora odraditi u Milwaukeeju, klubu koji je ovog ljeta doveo, među ostalima, i Roka Lenija Ukića.

"Imamo povjerenja u Brandona Jenningsa, kojeg smo birali desetog na NBA draftu", izjavio je generalni menadžer Bucksa John Hammond dodavši:

"Sigurni smo da će Luke Ridnour pomoći iskustvom. Također, osjećamo da je Roko Ukić imao odličnu predsezonu. Uzbuđeni smo što ga imamo u momčadi."

Ukić će tako biti jedan od trojice playmakera u rotaciji trenera Scotta Skilesa iduće sezone. Kao prvi će izbor na poziciji jedinice u sezonu krenuti 20-godišnji Jennings, koji je prošlu sezonu, prvu nakon srednje škole, odradio u talijanskoj Lottomatici iz Rima.

Pročitajte više