Minotaur: Najveći trenutak moje karijere bila je pobjeda protiv Cro Copa

UZ FEDORA EMELIANENKA i Mirka Filipovića, Brazilac Antonio Rodrigo Nogueira, poznatiji kao Minotaur, vjerojatno je najveća ikona borbe slobodnim stilom. Hrvatska se publika ovog majstora jiu-jitse i čovjeka koji je bio vlasnik i Prideovog i UFC-ovog pojasa najviše sjeća iz borbe protiv Cro Copa kada je rundu i pol odolijevao snažnim udarcima hrvatskog borca da bi ga zatim polugom na ruku prisilio na predaju. Bila su to zlatna vremena japanskih ringova kojih se Minotaur prisjetio u intervjuu za Sherdog.

"Najveći trenutak moje karijere su pobjede protiv Bob Sappa i Mirka Filipovića. Najgori je bio kada sam od Franka Mir izgubio pojas", rekao je Brazilac.

"Kada se boriš protiv Couturea, to je isto kao kada se boriš protiv legendi kao Fedor ili Mirko"

A upravo mu je povratak na tron američkog kaveza cilj u sljedeće tri borbe. Prvo je na redu okršaj protiv još jedne legende, Amerikanca Randyja Couturea...

"Kada se borite protiv Randyja to je isto kao kada se boriš protiv Fedora ili Cro Copa. On je legenda ovog sporta i siguran sam da će borba biti strašna. Još ću skinuti nekoliko kilograma kako bih bio brži i eksplozivniji. Borit ću se s kilažom koju sam imao u Japanu", dodaje Minotaur.

Brazilac nije želio tražiti izlike za svoj prvi nokaut u životu, no tvrdi da protiv Mira nije bio potpuno spreman.

"Ja odustajem od borbe jedino ako sam potpuno nespreman. Tada sam imao mnogo problema, ali ne želim oduzeti ništa Franku Miru. On je bio odličan, dobro se pripremio i iznenadio me. Deset dana prije borbe imao sam infekciju na laktu, a samo tri dana prije, ozlijedio sam koljeno. Nisam bio spreman i siguran sam da ću protiv Couturea pružiti puno više", objašnjava borac.

"Prednost Fedoru, no Barnett je neugodan"

Minotaur je na koncu prokomentirao i "borbu stoljeća" kako analitičari opisuju sudar Fedora Emelianenka i Josha Barnetta. Prema Nogueiri, to bi mogao biti nezgodan meč za ruskog majstora.

"To će biti sjajna borba. Josh može primiti puno udaraca, dobar je na parteru i sjajan je boksač, stoga smatram da će Fedor imati problema. No, Emelianenko je bolji u stojci i dajem mu prednost iako Josh može zakomplicirati stvari", zaključio je Nogueira.

Marko Petrak
Foto: Screenshot

Pročitajte više