UFC

Miočić razočaran odlukom UFC-a

Foto: Guliver Image/Getty Images

STIPE MIOČIĆ 15. kolovoza branit će titulu prvaka protiv Daniela Cormiera, borca kojem se prošle godine osvetio za gubitak titule i poraz iz 2018. godine.

UFC je objavio da će se treća borba između Miočića i Cormiera održati u Apexu u Las Vegasu. Tamo je manji kavez od standardnog. Veličina kaveza u Apexu je 48,12 metara kvadratnih, dok je veličina uobičajenog oktogona skoro 70 metara kvadratnih. 

MMA Fighting otkriva da je Miočić razočaran takvom odlukom. 

"Imamo informaciju iz Stipinog okruženja da bi se Miočić radije borio u većem oktogonu, no u APEX kompleksu se trenutno nalazi onaj manjih dimenzija. Da problem bude veći, naš izvor kaže da je rasvjeta tamo konstruirana specifično za manji kavez. To bi, naime, moglo spriječiti bilo kakav plan oko zamjene kaveza", tvrdi MMA Fighting.

Još ranije se govorilo o veličini kaveza nakon što je borba dogovorena. Najpoznatiji MMA novinar Ariel Helwani u razgovoru s Cormierom rekao je kako je čuo da Stipe želi manji kavez. To je jako iznenadilo bivšeg prvaka.

"Veličina kaveza nije bila u ugovoru. To bi bilo dobro za mene jer manji oktogon ide meni u prilog, ja sam tip borca koji želi biti blizu suparnika u stand-up borbi i tip borca koji se želi hrvati. Ja sam se već borio u manjem kavezu, u Strikeforceu. Možemo reći da sam malo više navikao na takav kavez u odnosu na Stipu", izjavio je Cormier.

Manji kavez nudi veći broj nokauta u odnosu na veći, gdje borci imaju više prostora za obranu i izbjegavanje udaraca. Cormier pristaje na bilo kakvu veličinu kaveza, ali želi izbjeći neke lokacije.

Mnogi treću borbu Miočića i Cormiera vide kao najveću u povijesti UFC-a i kojom će jedan od njih dvojice postati najveći borac u povijesti teške kategorije. 

 

Pročitajte više