UFC

Miočić sprema srpskog borca za UFC

Foto: Getty Images / Guliver Image

ALEKSA Camur rođen je u američkom Ohiju i ima 23 godine. Profesionalno se bavi MMA-om u kojem je još uvijek neporažen u karijeri (4:0), a idući tjedan mogao bi postati novi borac srpskih korijena u UFC-u.

Naime, Amerikanac srpskog podrijetla nastupit će u glavnoj borbi večeri Dana White's Contender Series. Radi se o reality showu koji služi promociji i etabliranju mladih boraca. S obzirom na to da ga je pokrenuo sam predsjednik UFC-a, pobjednici turnira u pravilu dobivaju ugovor s UFC-om. 

Camur se bori u poluteškoj kategoriji, a ističe svoje veliko prijateljstvo s najčešćim sparing partnerom - bivšim prvakom UFC-a i Amerikancem hrvatskog podrijetla Stipom Miočićem. Camur je u više navrata izrazio beskrajnu zahvalnost za podršku i savjete svojeg iskusnijeg timskog kolege. Protivnik u finalu turnira bit će mu Fabio Cherant, također neporaženi Amerikanac identičnog omjera.

U intervjuu koji je dao za MYMMA News Camur je istaknuo: "Ovaj ugovor bi mi značio sve. Već sedam godina sam cijelog sebe dao u ovo i odrekao se stvari koje moji vršnjaci vole. Teško je i zato bi mi ovo bila nevjerojatna nagrada. Dao bih sve na svijetu kada bih potpisao ovaj ugovor i time pomogao svojoj obitelji, znam da je situacija u društvu teška. Želim predstavljati Srbe svuda u svijetu i iza sebe imam srpsku zajednicu koja me podržava i s kojom sam jako blizak."

Osim Darka Stošića, trening partnera Mirka Filipovića, u UFC-u nastupa i Aleksandar Rakić. Rakić je rođen u Austriji i radi se o jednom od najvećih potencijala na svijetu kojeg mnogi vide kao budućeg prvaka poluteške kategorije. 

Pročitajte više