Misimović napustio Galatasaray, Turci dovode Ibričića kao zamjenu?

ZVJEZDAN MISIMOVIĆ nakon sukoba s trenerom Georgom Hagijem napustio je Galatasaray. To znači da će Turci ove zime tražiti igrača koji će nadomjestiti odlazak temperamentnog Misimovića, a jedna od opcija je Senijad Ibričić.

Interes Galatasarayja za Ibričićem nije ništa novo. Turci su ljetos bili u Splitu i s Joškom Svagušom pregovarali o transferu najboljeg igrača u Istanbul. Svaguša je tada odbio ponudu od oko šest milijuna eura i postotak od buduće Ibričićeve prodaje u treći klub iz Galatasaraya riječima da ne pristaje na ništa manje od 10 milijuna eura. Hajduk je nakon toga Ibričiću povećao godišnju gažu na 350 tisuća eura.

Hajduk nije pustio Ibričića jer su ušli u Europsku ligu, u Splitu je vladala euforija, a ne treba ni spominjati kako bi na prodaju gledali navijači željni europskog nogometa. Međutim, stvari su se u međuvremenu  promijenile.

Eurofija je splasnula, Hajduk već nekoliko kola igra loše, a igrači se žale da su umorni. S ovakvom formom je vrlo teško očekivati da će izboriti drugo mjesto u skupini u kojoj imaju tri poraza. Ni borba s Dinamom za prvo mjesto od jučer se ne čini tako izglednom budući da su Modri na plus sedam. Stoga je lako moguće da Hajduk proda Ibričića, posebno pošalju li Turci dobru ponudu.

Turski mediji navode da Hagi ima listu od četiri imena koje želi na zimu. Osim Ibričića tu su još Romin vratar Doni kojeg je Hagiju preporučio prijatelj Claudio Taffarel, zatim Marius Alexe iz bukureštanskog Dinama te Portugalac Cadu koji igra u Cluju.

Pročitajte više