Mišković: Jadna Rijeka... Raspadamo se, ali nekako ćemo izdržati

Foto: NK Rijeka 

DAMIR MIŠKOVIĆ nakon najbolje utakmice Rijeke ove sezone i velike pobjede na Prateru protiv Austrije Beč (3:1) pun je dojmova. Predsjednik Rijeke najavio je borbu za naslov prvaka, iako za Dinamom zaostaje pet bodova, i proljeće u Europi postavio kao novi cilj

.

Između njega i Keka odjednom je rijeka razumijevanja.  

"Vidio sam na treningu raspoloženje u kojem smo igrali na Prateru. Vidio sam golove i igru. Austria je renomirana momčad, pitajte Grke koji su kod kuće s njima remizirali. U prvom poluvremenu vidjeli ste demonstraciju sile, nemoguće je tako igrati cijelu utakmicu", govori Kek u razgovoru za Novi list. 

Je li vas Kek iznenadio sastavom? Acosty, Maleš...

"Ne može me Kek iznenaditi, pričamo svaki dan, ali ne govori mi sastav. Znam kako diše, vidim na treningu. Cijela ekipa igrala je s vatrom u očima. Acosty je s Vešovićem kontrolirao desnu stranu, Zuta i Gorgon bili su jednako dobri i imali smo apsolutnu kontrolu na bokovima. Ostalo su odradili Maleš i Bradarić. Vidjeli smo i pravog Gavranovića i dva prekrasna gola koja su nacrtali suigrači, a on je bio tamo gdje je trebao biti."

Milan i AEK su remizirali, to nije sjajna vijest za Rijeku. 

"Očekivao sam pobjedu Milana... Nikada neću prežaliti onaj remi na San Siru, zaslužili smo ga uz divljenje cijele Italije. No, idemo dalje. Ova Rijeka je Kekov orkestar, možemo do proljeća u Europu, cilj je obraniti naslov prvaka. Idemo po pobjedu u Maksimir za pet godina mog mandata."

Mnogi govore da je Rijeka iznutra u rasulu.

"Jadna Rijeka, raspada se već tri godine. Nekako ćemo izdržati."

Pročitajte više