Mišković otvoreno progovorio o ljetnom prijelaznom roku

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

DAMIR MIŠKOVIĆ, prvi čovjek Rijeke, progovorio je prvi put dosta otvoreno o ljetnom prijelaznom roku, o mogućem transferu Antonija-Mirka Čolaka, o statusu Franka Andrijaševića, ali i o tome što Rijeka planira po pitanju kupovine ovoga ljeta. 

Doduše, predsjednik Rijeke stalno ponavlja da su svi na prodaju te da je to model poslovanja kluba s Rujevice, ali ovoga puta rekao je nešto konkretnije. 

> VIDEO Rijeka u Fužinama započela pripreme. Što će biti s Čolakom i Andrijaševićem?

Klubovi iz Lige petice traže Čolaka

"Za Čolaka postoji interes i to nekoliko klubova iz Lige petice. Sada je vrijeme pregovora pa ćemo vidjeti... Nadamo se da će biti sve u redu te da će te ponude zadovoljiti klupske ambicije što se te prodaje tiče, što se tiče Čolakovih ambicija i da će svi biti zadovoljni", izjavio je Mišković za Radio Rijeku

O statusu Franka Andrijaševića

Odmah se prebacio na drugu goruću temu po pitanju prijelaznog roka i Rujevice, a to je status Franka Andrijaševića. 

"Gent nam je zbilja postao prijateljski klub, iako smo izgubili od njih prošle sezone. Imamo vrlo dobar odnos na prijateljskom i sportskom nivou. Već ovo što smo prošle zime uspjeli dogovoriti da Andrijašević dođe kod nas na posudbu bio je ogroman uspjeh. U idućim danima trebala bi pasti odluka, a sada hoće li biti pozitivna ili negativna za Rijeku, vidjet ćemo. Radimo sve da Franko ostane kod nas, on također želi ostati kod nas, ali i Gent se nešto pita", kazao je prvi čovjek Rijeke pa dodao:

"Franko stvarno ima veliku plaću u Gentu za naše prilike. Nekako se pokušavamo dogovoriti kako bismo to prebili svi između sebe."

Ima upita i za ostale igrače

Što je s ostatkom ekipe? Spominjao se odlazak Lončara, Halilovića, čak je i Murić bio u nekim kombinacijama za odlazak. 

"Ima upita, naravno da ima upita. Imamo kvalitetne igrače pa tako ima i upita. Raspitivali su se za našeg mladog golmana Pandura, za Nevistića također..."

O planu B ako Rijeka ne uspije prodati najvažnije igrače

Na pitanje što ako se ne uspiju prodati najvrjedniji eksponati u ekipi Rijeke, Mišković daje umirujuću izjavu za sve one koji misle 

"Onda ćemo ići na plan B, a to je rezanje troškova. Ne sekirajte se, Rijeka neće propasti. To sada kažem svima onima koji se boje ili misle da će Rijeka propasti."

O mogućim pojačanjima i iz kojih zemalja će doći

Mišković se potom okrenuo kupovinama u ljetnom prijelaznom roku.

"Skautski dio smo odradili prije tri mjeseca. Sigurno ćemo se pojačati s jednim igračem po svakoj liniji, ali prvo moramo odraditi prodaje. Nećemo se nepotrebno natrpavati igračima. Imamo kvalitetne igrače, ajmo prije nešto prodati, osloboditi budžet prije nego netko dođe. Imamo nekoliko kvalitetnih igrača koje pratimo već godinu dana, skautirali smo ih dobro u protekla tri mjeseca i bacamo se na posao", rekao je Mišković pa otkrio iz kojih zemalja bi mogli biti ti dolasci:

"Iz Njemačke, pa iz Turske...", zaključio je. 

Pročitajte više