Misteriozna ozljeda bedra uništava Robbena: "Pokušavamo sve, ali..."

Foto: EPA

POSLJEDNJU utakmicu za Bayern Arjen Robben odigrao je još krajem studenog. 

Bild piše kako se nekoliko puta pokušavao vratiti, ali svaki pokušaj je propao. Problem je, pišu Nijemci, u bedrenom živcu, koji se proteže od kralježnice kroz stražnjicu sve do stopala.

"Još nije dobro. Pokušavamo sve, ali trenutačno nije dobro. Nažalost, u tome je problem, što ne znamo točno u čemu je problem. Teško je i frustrirajuće. Dvaput sam bio vrlo blizu, priključio se momčadi, ali uvijek se stanje pogorša", rekao je razočarani Robben za Bild nakon pregleda kod dr. Hans-Wilhelma Müller-Wohlfahrta.

Nizozemac je tijekom cijele karijere imao problema s ozljedama. Otkad je 2009. stigao u Bayern, propustio je 13 od 51 utakmice nokaut-faze Lige prvaka, a propustit će i (barem) prvu ovogodišnju. Bavarci u utorak gostuju u Liverpoolu.

Posljednji put u Ligi prvaka igrao je u pobjedi protiv Benfice 5:1, kad je bio dvostruki strijelac.

"Ta je utakmica bila najbolji dokaz. Kad sam zdrav, onda sam pravi. Imam osjećaj da će tako biti i kad se konačno opet vratim", rekao je Nizozemac i dodao kako mu je najveća motivacija za oporavak želja da ga navijači Bayerna još jedanput vide u top formi prije rastanka.

Robbenu je 35 godina i već je najavio da će mu ovo biti posljednja sezona u Bayernu. Najveća mu je želja bila uživati u oproštajnoj sezoni, ali taj nesretni živac sve je upropastio. A svakako je i djelomično odgovoran za rezultate Bayerna, koji bi mogao ostati bez naslova njemačkog prvaka prvi put nakon 2012. godine. Borussia mu nakon 21 kola bježi pet bodova. Niko Kovač nedvojbeno priželjkuje što skoriji povratak legende...

Pročitajte više