U-21

Mlada Hrvatska pred ključnim gostovanjem. Rukavina: Bolji smo

Foto: Pixsell

HRVATSKA U-21 reprezentacija u ponedjeljak gostuje u Češkoj u kvalifikacijama za Euro 2021. Češka je lider skupine, pobijedila je u Hrvatskoj, a naša reprezentacija je bez izbornika Igora Bišćana, koji je pozitivan na koronavirus.

Ipak, Tomislav Rukavina i Petar Krpan sve su njegove zamisli sproveli u djelo i mlada Hrvatska je u četvrtak razbila Grčku 5:0 te ostala u igri za plasman na Euro.

"Svaka pobjeda je važna, a posebno je važan dojam koji su ostavili, poslali upozorenje ostalim protivnicima i stavili pritisak na njih, a nama digli samopouzdanje", prokomentirao je Rukavina pa objasnio kako funkcionira suradnja s Bišćanom.

Sad se i Bišćan može malo opustiti

"Sve što ovdje radimo, radimo u komunikaciji s Igorom, sve su to njegove odluke, mi ih samo provodimo u djelo i naravno da smo zadovoljni pozitivnim rezultatom i da se Igor može malo opustiti, da vidi da sve ide u dobrom smjeru. Naravno da je njemu najteže jer nije tu."

Bišćanov stožer priprema reprezentaciju za susret s Česima, ali naglašava da su oni manje bitni.

"Mi smo najbitniji, naši igrači i njihova forma, za koju smo vidjeli da je na visokoj razini. Ako bude priprema kod tih dečkiju u glavama kao za Grčku, neće biti problema, iako respektiramo Čehe koji su prvi na tablici i koji su nas dobili u Hrvatskoj. Pojedinačna kvaliteta je na našoj strani, bolja smo momčad, a na terenu će se vidjeti hoće li rezultat ići u tom smjeru jer smo i u prvoj utakmici bili bolja momčad, ali smo izgubili", upozorio je Rukavina.

Objasnio je koliko je važno da igrači u ovoj dobi budu standardni u svojim klubovima.

Svi nositelji igre su standardni u klubovima

"Utakmice su jako bitne, kontinuitet je najvažnija komponenta, neupitna je njihova kvaliteta, ali prijelaz u seniorski nogomet i stabilizacija u momčadi ne ide uvijek onako kako bi ti mladi igrači željeli. U ovom trenutku mislim da je većina naših igrača uspjela stabilizirati svoj status u prvih 11, ima dovoljnu minutažu, pogotovo nositelji igre. Oni su u dobroj formi, prošli su pripreme i podižu formu. Sigurno da im i utakmice za mladu reprezentaciju podižu rejting, to je simbioza koja dobro funkcionira", završio je Rukavina.

Hrvatska je na ljestvici treća s devet bodova iz pet utakmica, jednim manje od drugoplasirane Grčke i čak pet od vodeće Češke, koja ima i utakmicu više. Na Euro će se direktno plasirati pobjednici devet kvalifikacijskih skupina i najbolja drugoplasirana momčad, dok će preostalih osam drugoplasiranih razigravati za još četiri mjesta.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više