Mlada hrvatska reprezentacija nema niti jedan poraz od Engleza, A vrsta dva od četiri susreta

U PET međusobnih utakmica u povijesti Hrvati su četiri puta pobijedili Englesku u mlađim kategorijama, triput na njenom terenu, a jednom su igrali  neriješeno.

Samo je A reprezentacija izgubila u dva od četiri meča, u prijateljskom nadmetanju u Ipswichu 2003. godine (3:1) i na Europskom prvenstvu u Portugalu 2004. (4:2). Prvi put  su se sastali 1996. na Wembleyju, prije EP-a u Engleskoj  i odigrali 0:0. U aktualnim kvalifikacijama je Hrvatska pobijedila 2:0 u Zagrebu.

U konkurenciji U17, U19 i U21 Hrvati su pobijedili u četiri od pet utakmica, a onu jednu odigrali su  neriješeno. Tri od te četiri pobjede, kao i taj neodlučeni rezultat, izborili su u Engleskoj! Mlada reprezentacija je 2003. u Londonu u prijateljskoj utakmici pobijedila 3:0, a njihovi prethodnici u U21 selekciji su 1996. u Sunderlandu pobijedili 1:0. U Londonu su za Engleze igrali Gareth Barry, Jermaine Pennant, Jermaine Defoe, Glen Johnson i drugi.

Juniorska reprezentacija je na EP-u na Cipru 1998. godine osvojila treće mjesto, a u utakmici u skupini pobijedila Englesku 3:0. Na kadetskom EP-u u Engleskoj 2001. Hrvatska je u utakmici za treće mjesto dobila domaćine Engleze sa 4:1, a na kvalifikacijskom turniru za EP naša je selekcija tri godine ranije odigrala s Engleskom u gostima 1:1.

Totalsport

Pročitajte više