Mlada reprezentacija remizirala sa Crnogorcima, Ljubičić promašio pobjedu

MLADA hrvatska reprezentacija u Varaždinu je odigrala neriješeno sa svojim vršnjacima iz Crne Gore. Završilo je 1:1, našu reprezentaciju je u vodstvo doveo Šimić u 40., a konačni rezultat postavio je Bogdanović 60. minuti.

Prijateljska utakmica je inače odigrana u sklopu proslave 100 godina nogometa u Varaždinu.

Crnogorci su imali inicijativu prvih 20-ak minuta, a onda su se probudili izabranici Dražena Ladića. Nakon lijepe akcije Tičinovića i Šimića lopta je došla do Jajala, ali je igrač Slaven Belupa loptu poslao preko gola.

Nakon toga su zaprijetili Crnogorci, Fatić je zaprijetio iz slobodnjaka, a nakon toga je Kasalica bio u odličnoj prilici, no Ježina je sjajno reagirao.

No, u 40. minuti, Hrvatska je došla do vodstva. Jozinović je odlično ubacio, a u šesnaestercu gostiju najviši je Marko Šimić koji je glavom matirao Giljena.

Drugi dio je počeo prilikom Crnogoraca, pokušao je Fatić, ali nije bio precizan. Onda opet naši igrači preuzimaju inicijativu, pokušali su Lovren, Kokalović i Badelj, ali nije bilo promjene rezultata.

U 60. minuti mladi Sokolovi dolaze do izjednačenja. Ježina je loše reagirao, lopta mu je ispala iz ruku, na nju je natrčao Krstović i pogodio gredu, ali je Bogdanović koncentriran i odbijenu loptu šalje u mrežu.

Naši su do kraja imali dvije prilike za pobjedu, no nisu bili koncentrirani u završnici. Prvo je Smrekar pucao u 81. minuti, a u posljednjoj minuti Ljubičić je promašio odličnu prigodu. Bodul je dao za Smrekara koji je vratio za Ljubičića, ali je njegov udarac završio na gredi.

M.Pa.
Foto: Željko Hajdnjak (Cropix)

Pročitajte više