NBA LIGA

Mlada zvijezda Celticsa dobila 35 milijuna dolara više jer je odbila prvu ponudu

Foto: Getty Images / Guliver Image

U PONEDJELJAK je istekao rok za produljenje ugovora NBA igračima koji ulaze u svoju četvrtu sezonu, što znači da je nekoliko talentiranih mladića postalo jako bogato.

Već su ranije najbolji igrači generacije 2016. - Ben Simmons u Philadelphiji, Jamal Murray u Denveru i Pascal Siakam u Torontu - dobili maksimalne ugovore. Simmons i Murray potpisali su petogodišnje ugovore vrijedne 170 milijuna dolara, a Siakam će za četiri godine dobiti 130 milijuna.

Jučer su im se pridružile i druge mlade zvijezde, koje su ipak dobile nešto manje novca.

Najbolje je prošao Jaylen Brown iz Bostona, kojem će četverogodišnje produljenje donijeti 115 milijuna dolara, a nešto lošije Buddy Hield iz Sacramenta, koji će u istom razdoblju zaraditi 94 milijuna. 

Obojica su nove ugovore potpisali nakon što su odbili prve ponude svojih klubova. Celticsi su Brownu prvo ponudili 80 milijuna, što znači da je dobio 35 milijuna više nego što je klub u startu zamislio. Hield je nekoliko dana ranije s gnušanjem odbio 90 milijuna, govorio o uvredi i nedostatku poštovanja, a onda se zadovoljio sa samo četiri milijuna više.

I Domantas Sabonis, sin legendarnog Arvydasa, produljio je još četiri godine s Indiana Pacersima, ali točna količina novca koju će dobiti varira između 77 i 87 milijuna, prema američkim medijima. Dejounte Murray, razigravač San Antonija koji se vraća nakon što je cijelu prošlu sezonu izgubio zbog ozljede, potpisao je četverogodišnje produljenje za 64 milijuna.

Iako je puno stariji i iskusniji od gorenavedenih te nije morao juriti jučerašnji rok, novi ugovor potpisao je i Joe Ingles iz Utah Jazza. On je produljio na još godinu dana, u kojoj će zaraditi 14 milijuna dolara. Ingles je glavni konkurent Bojanu Bogdanoviću za mjesto u početnom sastavu, a ako je ugovor ikakvo mjerilo, naš će reprezentativac biti u prednosti jer će on u sljedeće četiri godine prosječno zarađivati 19 milijuna.

Pročitajte više