Mladi junak Osijeka: Pokazali smo tko je Real Madrid

Foto: Borna Jakšić/PIXSELL

OSIJEK je u 33. kolu SuperSport HNL-a pobijedio Lokomotivu 3:1 i pobjegao joj na četiri boda prednosti u borbi za zadnje mjesto koje vodi u Europu. Momčad Zorana Zekića bila je puno bolja cijelu utakmicu, a do pobjede je došla golovima 18-godišnjeg Antona Matkovića u 65. i 79. te golom Ramona Miereza u 77. minuti. Počasni gol za goste, koji su od 59. minute igrali s igračem manje, zabio je Marin Šotiček u 90. minuti.

Junak utakmice, 18-godišnji dvostruki strijelac Matković nakon utakmice za MaxSport je izjavio: "Ovako trebamo nastaviti i nadam se da će tako biti. Ne trebamo poletjeti, moramo ostati na zemlji, a meni to nije problem. Ja sam skroman dečko. Bili smo bolji, a bilo nam je puno lakše nakon crvenog kartona. Prije utakmice su govorili da je Lokomotiva za nas Real Madrid, a mi smo pokazali tko je Real Madrid."

Osijek ga ne želi prodati, ali velikani kucaju na vrata

Podsjetimo, proteklih dana puno se priča o potencijalnom transferu Matkovića u ljetnom prijelaznom roku. SportItalia usporedila ga je s bivšim hrvatskim reprezentativcem Marijem Mandžukićem i otkrila da ga prate Milan, Atalanta i Fulham, dok je najpouzdaniji insajder Fabrizio Romano spomenuo interes Evertona, RB Salzburga i Sassuola.

Talijanski insajder Fabrizio Lepore objavio je da su neki europski klubovi već kontaktirali Osijek, međutim sportski direktor slavonskog kluba, Portugalac Jose Boto poručio im je da Matković nije na prodaju u ljetnom prijelaznom roku. Boto i vodstvo Osijeka vjeruju u njegov potencijal, ali smatraju da je prerano prodati ga već s 18 godina.

Transfermarkt: Matković vrijedi 400 tisuća eura

Matković je prve nogometne korake napravio u Marsoniji, a od prošle godine je u Osijeku. Za prvu momčad Osijeka dosad je odigrao 16 utakmica i zabio četiri gola. Osječki trener Zoran Zekić ispunio je obećano i odmah po dolasku u klub počeo gurati mlade talente, među kojima je upravo Matković.

Prvi profesionalni ugovor s Osijekom potpisao je u prosincu 2023. i on ga s klubom veže do ljeta 2026. godine. Transfermarkt, stranica specijalizirana za procjenjivanje vrijednosti nogometaša, smatra da vrijedi 400 tisuća eura, no SportItalia je pisala da su Milan i Atalanta za njega spremni platiti između četiri i pet milijuna eura odštete.

Ako i kada Osijek odluči prodati Matkovića, mogao bi srušiti klupski rekord koji drži transfer Mirka Marića u Monzu za sedam milijuna eura. Bio bi to sjajan posao kad se uzme u obzir da se Matković tek ove sezone probio u prvu momčad Osijeka i zaredao s nastupima u SuperSport HNL-u.

 

Pročitajte više