MOĆNI MILAN POKORIO RIM Kalinić upisao asistenciju

Foto: AC Milan

SEDAM godina Milan je čekao na pobjedu nad Romom u Vječnom gradu i dočekao je. Nevjerojatna momčad, koju je preporodila klupska legenda Gennaro Gattuso, pregazila je Rimljane nasred Olimpica s 2:0 u 26. kolu Serie A. 

Time su Rossoneri nastavili čudesan niz - 12 utakmica bez poraza u svim natjecanjima, peta pobjeda u nizu i četiri susreta zaredom bez primljenog gola.

Nakon taktičkog prvog poluvremena, u kojem nije bilo ni najmanje prilike, velikan sa San Sira dodao je gas u nastavku te preko Patricka Cutronea u 48. i Davidea Calabrije u 74. minuti stigli do zlatna pobjede te su sada na svega šest bodova od Rome u borbi za Ligu prvaka. 

Cutrone je zabio petom nakon ubačaja Susa početkom drugog poluvremena i time načeo domaćina. Nakon toga je umjesto njega ušao Nikola Kalinić u 67, a u 74. prekrasno asistirao za Calabriju, koji je izbjegao zaleđe, došao pred Alissona i u stilu pravog napadača ga prebacio za konačnih 2:0.

Bila je to šesta asistencija Kalinića, koji je do sada zabio četiri gola ove sezone. 

Milan je riješio još jednu tešku utakmicu u strahovito teškom rasporedu, a već ih u srijedu čeka uzvrat na istom mjestu s Lazijom u polufinalu Kupa Italije (prvi meč bez golova), a sljedeće nedjelje i gradski derbi s Interom na San Siru. 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.