"Modrić će biti nositelj igre novog Tottenhama"

BIVŠA zvijezda Tottenhama Darren Anderton komentirao je stanje u svom nekadašnjem klubu uoči starta nove sezone Premiershipa. Danas tridesetšestogodišnjak koji posljednje dane svoje karijere odbrojava u Bournemouthu smatra da su Spursi ove sezone izgradili respektabilnu momčad koja bi trebala nadmašiti prošlogodišnje jedanaesto mjesto.

"Smatram da će Tottenham dobro proći ove sezone. Liga je svake godine sve bolja i vrlo je bitno da se momčad poboljšava. Spursi su to i učinili ovo ljeto."

Anderton je posebno istaknuo našeg Luku Modrića koji bi trebao biti nositelj igre i igrač koji će nadomjestiti dvojicu velikana koji su napustili klub. Legendarni Robbie Keane otišao je u Liverpool za 20 milijuna funti, a očekuje se da bi i bugarski napadač Dimitar Berbatov trebao napustiti White Hart Lane sljedećih dana i potpisati za Manchester United. Anderton je našeg reprezentativca "snimao" tijekom Eura u Austriji i Švicarskoj, ali ga se sjeća još od utakmice protiv gordog Albiona na Wembleyju.

"Čuo sam mnogo pozitivnih stvari o njemu. Luka je vrlo dobar igrač koji će definitivno pojačati Tottenham", rekao je.

"Klub nije smio prodati Keana"

Anderton je na koncu ipak dodao kako smatra da se klub malo preračunao prodajom Robbieja Keana.

"Nisam siguran zašto je klub prodao Keana. Bit će zanimljivo hoće li ga uspjeti u potpunosti nadomjestiti."

Spursi sezonu otvaraju gostujućom utakmicom protiv Middlesbrougha u nedjelju . Ne ohrabruje statistika koja kaže da su pobijedili samo jednu otvarajuću utakmicu u posljednjih deset sezona.

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više