Sudac kojeg je Modrić nazvao katastrofom odsvirao kraj u Parizu i rasplakao se

Screenshot: Twitter

"KATASTROFALNO je vodio utakmicu. On je jedan od najgorih sudaca!" Ovako je Luka Modrić govorio o Danieleu Orsatu nakon kraja polufinala SP-a 2022. koje je pod vodstvom talijanskog suca završilo pobjedom Argentine nad Hrvatskom 3:0. Kapetan poraženih sucu je zamjerao penal dosuđen za Argentinu, iz kojeg je Messi zabio za 1:0.

No, UEFA i FIFA ne dijele Modrićevo mišljenje. Orsato (48) sudi utakmice Lige prvaka više od desetljeća, a 2020. je vodio finale najjačeg natjecanja, Bayern - PSG. Iste godine ga je Institut za nogometnu povijest i statistiku proglasio najboljim sucem na svijetu. Iduće godine vodio je polufinale Lige prvaka između Chelseaja i Reala. 

Modrić ga smatra jednim od najgorih, UEFA i FIFA elitnim

Na prošlom SP-u zaslužio je čast da, osim spomenutog finala, vodi i utakmicu kojom je otvoreno prvenstvo. Sudio je i sinoćnje polufinale LP-a, ali nakon što je na Parku prinčeva odsvirao kraj uzvrata PSG - Borussia (0:1), rasplakao se. 

Neobična scena privukla je veliku pozornost, a talijanski mediji otkrili su zašto je Orsato tako reagirao. Ovo mu je bila zadnja utakmica koju je vodio u europskim kupovima. Sudit će još na predstojećem Euru i onda se umiroviti.

Pročitajte više