hnl europa

Modrić, Haland i Guardiola iduće sezone na Maksimiru? Itekako je moguće

Foto: EPA/LAURENT GILLIERON

ISHOD finala Europa lige dodatno je razjasnio situaciju u Ligi prvaka iduće sezone.

Villarreal se osvajanjem EL-a strelovito probio od Konferencijske do Lige prvaka i to njene prve jakosne skupine, odakle je Manchester United porazom u finalu EL-a spušten u drugi pot LP-a za iduću sezonu.

UEFA prije ždrijeba skupina Lige prvaka klubove dijeli u četiri jakosne skupine, a u svakoj se nalazi po osam klubova. 

Nakon finala Europa lige poznato je sedam od osam klubova u prvom i drugom potu. Njihov sastav bit će kompletiran nakon subotnjeg finala Lige prvaka, u kojem igraju Manchester City i Chelsea.

Primjerice, City sigurno ostaje u prvom potu bez obzira na ishod finala, ali Chelsea će trijumfom biti u prvom, a porazom u drugom.

Za City u finalu navija ruski prvak Zenit. Ako Pepova momčad pobijedi, Lovrenova će u prvi, a ako izgubi, u treći pot. Borussia Dortmund pak u finalu LP-a navija za Chelsea, jer ako pobijedi City, onda iz drugog pada u treći pot.

Međutim, sve ovo ne smeta nam da napravimo projekciju skupina Lige prvaka koju bi mogao izvući Dinamo. Naravno, pod uvjetom da se probije od prvog do četvrtog pretkola. Napominjemo da je u prva tri hrvatski prvak nositelj.

Ako bi to uspio i pod pretpostavkom da bi bio u četvrtom, najslabijem potu, Dinamo bi mogao u skupini dobiti Manchester City, Real i Borussiju Dortmund.

Ili primjerice Bayern, Liverpool i Ajax. 

Pročitajte više