Modrić: Mi ćemo u srijedu odigrati bolje nego sinoć, ali nisam siguran može li Hajduk biti bolji

POSLIJE derbija Hajduka i Dinama nezadovoljniji mogu biti igrači splitske momčadi. Hajduk je dobro igrao u prvom poluvremenu, a kako se utakmica približavala kraju sve više je padao, što je Dinamo iskoristio. Hajdukovci najviše spominju pad u igri dok igrači Dinama misle da će u Kupu biti druga priča i da ne mogu ponoviti ovako lošu igru.

Ante Rukavina je odigrao jako dobro. Osim što je zabio gol, bio je vrlo aktivan, a navijači Hajduka će najviše žaliti što njegovu izvrsnu asistenciju Kalinić nije pretvorio u pogodak.

"Utakmicu smo dobro počeli, ali poslije smo pali u igri jer smo se prepali pobjede. Lijep je osjećaj zabiti Dinamu, ali to mi malo znači jer nismo uspjeli slaviti. Ipak me raduje što smo poboljšali igru u odnosu na prethodne utakmice i mislim da s ovakvom igrom možemo osvojiti Kup", rekao je Rukavina.

Gabrić: Sve bi bilo drugačije da je Kalinić pogodio onaj zicer

Drago Gabrić je bio razočaran poslije utakmice jer smatra da je Hajduk zaslužio pobjedu.

"Prvi dio smo odigrali odlično i imali pobjedu u rukama, ali poslije smo naglo pali. Ne znam zašto se to dogodilo; razočaran sam i strašno mi je žao što nismo pobijedili. Sve bi bilo drugačije da je Kalinić pogodio onaj zicer. No, Dinamo nije pokazao ništa posebno, imamo dosta vremena za odmor i mislim da možemo osvojiti Kup", smatra Gabrić.

Etto: Sammir je daleko od Lukine kvalitete

Strijelac jedinog Dinamovog pogotka na utakmicu ima drugačiju perspektivu od Hajdukovaca.

"Na početku smo stvarali šanse preko desnog boka, a poslije neobjašnjivo pali. Uspjeli smo čak primiti gol, pala nam je koncentracija. U drugom poluvremenu smo se digli, mislim da je 1:1 dovoljan rezultat prema igri koju smo prikazali", rekao je Etto.

Etto se, kao i ostatak momčadi, već počeo pripremati za oproštaj s kapetanom kojeg će biti teško zamijeniti. Dinamov Brazilac otvoreno je priznao kako smatra da Sammir nije igrač Modrićeve klase.

"Luka može igrati na tri-četiri pozicije i u bilo kojem klubu na svijetu. Nema igrača koji njega može zamijeniti i velika šteta je što smo izgubili takvog igrača, ali sretan sam zbog njega što odlazi u Tottenham. Sammir je daleko od Modrića, odigrao je dobro neke utakmice, ali daleko je to od Lukinih igara", ispričao je Etto.

"Radije bih otišao u Bundesligu nego ostao u Dinamu"

Priča se kako Hertha prati Etta i da će njegove partije u finalu Kupa odlučiti hoće li otići u Bundesligu. "Špekulira se o tome ali nema nikakve službene ponude. Moja fiksna odšteta je dva milijuna i ako bi se klub složio ja bih radije otišao nego ostao", kaže Etto.

Brazilac sa hrvatskom putovnicom se osvrnuo i na mogući poziv Slavena Bilića u reprezentaciju. "Odazvao bih se Bilićevom pozivu, no moje je da marljivo treniram i radim, a na izborniku je odluka", poručio je Etto.

Modrić: Nismo bili loši, ali nismo bili ni dobri

Luka Modrić smatra da je Zvonimir Soldo povukao prave poteze s klupe i da je to bilo presudno za tijek utakmice.

"Neću reći da smo bili loši nego samo da nismo bili dobri. Presudile su izmjene koje je šef napravio. Sve snage smo uložili u Kup, te dvije srijede su nam najvažnije. Mi ćemo tada sigurno biti bolji nego što smo bili sinoć, ali nisam siguran može li Hajduk odigrati bolje nego što je igrao jučer", rekao je Modrić.

M. Pa.
Foto: L. T.

Pročitajte više