Modrić najavio veliku bitku: "Hvala Bogu da Maradona neće igrati"

Foto: Getty Images/Guliver Image

KAPETAN hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić rekao je kako s Real Madridom može osvojiti drugi pehar Lige prvaka zaredom, ali i dodao kako prvo u srijedu moraju pobijediti talijanski Napoli u osmini finala.

"Nikada se još nije dogodilo da neka momčad dvaput zaredom osvoji taj trofej, no vjerujem da mi možemo biti prvi koji će uspjeti u obrani titule", izjavio je Modrić na presici dan prije velikog dvoboja. 

"Napoli je prva prepreka. Moramo ići prema pobjedi utakmicu za utakmicom," dodao je.

Aktualni europski prvak u srijedu će na Santiago Bernabeu ugostiti Napoli, u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, a uzvrat je 7. ožujka u Napulju. Prošle sezone Kraljevski klub osvojio je ovo natjecanje nakon što je u finalu pobijedio Atletico Madrid boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Modrić blizu 200. utakmice u dresu Reala: "Želim tu ostati još puno godina"

Modrić se u nedjelju vratio na teren nakon tri tjedna izbivanja zbog problema s bedrenim mišićem. Real je na gostovanju pobijedio Osasunu 3:1, a Luka se približio brojci od 200 utakmica u dresu Los Blancosa, od kada je 2012. došao u Madrid iz Tottenhama.

"To je lijepi broj. Nadam se da ću odigrati još puno utakmica. Ako me pitate u čemu sam napredovao, rekao bih da sam se razvio kao igrač i osoba. Kad si svaki dan okružen velikim igračima i trenerima, to ti pomaže da sazreš. Jako sam zadovoljan i želim ostati ovdje još puno godina", rekao je.
 


Napoli u Madrid dolazi s velikom željom i ambicijom te će pokušati proći u dalje natjecanje nakon što im to u Madridu nije uspjelo prije 30 godina, u prvom kolu tadašnjeg Kupa prvaka.

"Napoli je dobra ekipa, kako u napadu tako i na sredini terena. Bit će to teška borba, a za nas je važno da dobro otvorimo utakmicu, odigramo dobro i ostvarimo povoljan rezultat uoči uzvrata", izjavio je Modrić.

Luka: Drago mi je što dolazi Maradona, ali hvala Bogu da neće igrati

U loži Santiago Bernabeua bit će bivši argentinski nogometaš Diego Maradona koji je 1987. u Napolijevu dresu osvojio talijansko prvenstvo i kup.

"Da, poznajem ga. Posljednji put vidjeli smo se na priredbi dodjela nagrada The Best. On je jedan od najboljih igrača u povijesti nogometa i drago nam je da će doći. Hvala Bogu da neće igrati. Dobra je on osoba", rekao je Modrić.

Hrvatski veznjak napomenuo je kako je Real Madrid u dobroj formi.

"Ovo je dobar trenutak, pobijedili smo zadnje dvije utakmice, dobro smo trenirali pa smo spremni pružiti kvalitetnu partiju", naglasio je.

Gareth Bale spreman tek za uzvrat u Napulju

Ali Real Madrid ipak je ispao u četvrtfinalu španjolskog kupa od Celte Vigo, što je ohrabrilo Talijane.

"Taj poraz moramo zaboraviti, ovo je drugačije natjecanje pa trebamo gledati u budućnost. I sada ćemo igrati protiv teškog protivnika koji ima pozitivan niz utakmica, ali mi igramo doma i zato moramo odigrati dobro. I pobijediti. Nadam se da nećemo primiti gol", rekao je.

Upitan o novoj formaciji Real Madrida s tri braniča u zadnjem redu, napomenuo je kako su dobro igrali tako postavljeni.

"Dobro je imati više varijanti na terenu, ali najvažnije je da mi damo sve od sebe", istaknuo je Luka.

Prošli tjedan treninzima se pridružio Velšanin Gareth Bale, ali još se nije oporavio od ozljede za utakmicu u srijedu. Trener Zinedine Zidane očekuje ga za uzvrat u Napulju.

"Uvijek je teško kada ne igraš zbog ozljede. Bale je snažan i daje sve od sebe kako bi se što prije vratio. Dobro trenira. Nedostaje nam i jedva čekamo da nam se priključi", zaključio je Modrić.

 

 

Pročitajte više