Samo četiri igrača imaju više nastupa za Real u Ligi prvaka od Modrića

Foto: EPA

REAL MADRID i Manchester City odigrali su 3:3 u nevjerojatnoj prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. City je poveo u 2. minuti golom Bernarda Silve, da bi Real okrenuo autogolom Rubena Diasa u 12. i golom Rodryga u 14. minuti. City je izjednačio golčinom Phila Fodena u 68. minuti i onda okrenuo čudesnim golom Joška Gvardiola tri minute kasnije. Ipak, Real je od poraza spasio Federico Valverde jednako spektakularnim golom u 79. minuti.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić ušao je u igru u 71. minuti umjesto Tonija Kroosa te bio velika snaga Reala u posljednjih 19 minuta. U kratkom vremenu upisao je 31 dodir s loptom, imao 88% uspješnost dodavanja, od čega jedno ključno dodavanje, osvojio je oba duela u kojima se našao i oduzeo jednu loptu suparnicima. Izvan brojki ostaje snažan dojam da je njegov ulazak promijenio ritam utakmice u korist Reala.

Modrić je u top 20 igrača po broju nastupa u Ligi prvaka

Ulaskom u igru, Modrić je upisao 124. nastup u najjačem europskom klupskom natjecanju. Osam nastupa je upisao kao igrač Tottenhama, a čak 116 u dresu Reala. Time je Modrić ušao među 20 igrača koji su upisali najviše nastupa u povijesti Lige prvaka, a 16. mjesto dijeli sa samim velikanima: Zlatanom Ibrahimovićem, Paulom Scholesom i Gianluigijem Buffonom. Za ulazak u top 15 nedostaje mu jedan nastup kako bi sustigao Clarencea Seedorfa.

Prvi na ovoj listi je Cristiano Ronaldo, koji ima 183 nastupa u Ligi prvaka, a slijede ga Iker Casillas sa 177 nastupa i Lionel Messi sa 163 nastupa. Ni jedan drugi Hrvat nema više od 100 nastupa u Ligi prvaka, a najbliže tome su Ivan Rakitić s 97 utakmica i Mateo Kovačić sa 70 utakmica u najboljem klupskom natjecanju.

Što se tiče rekordera u dresu Real Madrida, od Modrića više nastupa u Ligi prvaka imaju samo četiri igrača. Najviše ih ima Casillas (150), a slijede ga Karim Benzema (133), Raul (130) i Sergio Ramos (129). Od aktivnih igrača u klubu Modriću je najbliže Toni Kroos sa 106 nastupa za Real u Ligi prvaka.

Grafika: Sofascore

 

Pročitajte više