Modrić: Žao mi je Salaha, jedva čekam Svjetsko prvenstvo

Getty Images / Guliver Image

LUKA MODRIĆ osvojio je četvrtu Ligu prvaka u karijeri. Sjajni hrvatski kapetan ponovno je bio jedan od najboljih u velikoj pobjedi Reala nad Liverpoolom (3:1) u finalu. 

"Mislim da smo bili bolja ekipa od Liverpoola, pogotovo u drugom poluvremenu. Prvih 15-20 minuta nismo ušli u utakmicu onako kako smo željeli, pa su oni bili bolji, dominirali su, a i stvorili nekoliko prilika. Međutim, kad smo uzeli loptu pod našu kontrolu, sve je lakše išlo. Na kraju, mislim da smo zasluženo pobijedili", rekao je Modrić nakon utakmice u Kijevu.

Liverpool je na startu bio bolji, ali je sve promijenila ozljeda Mohameda Salaha, koji je morao napustiti teren u 31. minuti nakon duela sa Sergiom Ramosom...

"Žao mi je što se Salah ozlijedio jer je imao stvarno fenomenalnu sezonu. Ne znam koliko je teška njegova ozljeda, ali je njegov izlazak sigurno utjecao na Liverpool. Ipak, kod nas se ništa nije promijenilo i nastavili smo igrati našu igru. Željeli smo s loptom u nogama dominirati, a poslije je ušao Gareth Bale i tim fantastičnim golom nam praktički donio i titulu."

Realu je pomogao vratar Redsa Loris Karius, koji je španjolskoj momčadi praktički poklonio dva od tri gola...

"Pogreške su sastavni dio nogometa. No, po meni, Garethov gol ulazi sigurno među tri najljepša u Ligi prvaka, a možda je i najljepši", osvrnuo se Modrić na prekrasne škarice Velšanina, koji je odmah po ulasku u igru zabio za vodstvo 2:1 i time prelomio utakmicu. 

Nakon treće titule prvaka Europe u nizu Modrić se polako okreće Svjetskom prvenstvu, gdje ga s Hrvatskom u Rusiji čekaju dvoboji protiv Nigerije, Argentine i Islanda.

"Sretan sam. Uživam u svakom trenutku od kad sam došao u Real. Nije lako bilo doći do svega ovoga, ali uz naporan rad i sjajnu momčad ostvarili smo nešto što će teško itko ponoviti. Osjećam se sve bolje i vjerujem da ću se odmoriti do Svjetskog prvenstva. Jedva čekam da krenu pripreme i nadam se ćemo u Rusiji imati dosta uspjeha", zaključio je. 

Pročitajte više