Modrićev prvi nastup svakako neće biti kandidat za "debi godine", ali....

LUKA  je u svom inauguracijskom nastupu u Premiershipu imao destruktivna zaduženja na sličnom mjestu kao u reprezentaciji, ali je bio osuđen na ostanak na svojoj polovici.

Tottenham loš, Modrić neiskorišten u porazu kod Middlesbrougha

Poznato je kako Bilić od njega inzistira da se priključuje završnicama, dok je u današnjoj postavi Spursa ta uloga bila rezervirana za Dos Santosa i Bentleya, jer prvi ima kreativnu, a drugi konkretnu (nabacivanja sa strane) ulogu na suparničkoj polovici. Kako Ramos ne može sve svoje veznjake poslati u ofenzivu, Luki je ostajalo da sa svoje polovice pokuša podvaliti koju loptu.

Nije Luka Ogi

Modrić se mnogio trudio i nudio igračima, ali niti je previše dobijao lopti, niti je s njom kad bi je dobio napravio bogzna što. Očito je kako će kao i ogromna većina i najboljih stranaca, morati proći period aklimatizacije na engleski način igranja, iako se mora priznati da ga "ne vidimo" baš na poziciji koju mu je namijenio Ramos.

Također, koliko god Luka bio dobar u razgradnji protivničke igre, on je prije svega kreativac, čiji su forte potez i pokretljivost, a ne statika i markiranje. Uz njega je igrač sličnih karakteristika Jermaine Jenas pa bi se forsiranje njih dvojice na mjestu koje traži Makelelea ili Niku Kovača moglo španjolskom menadžeru obiti o glavu.

Sumnjamo da Ramos još "nije dobro upoznao" Modrića jer detaljno ga je snimao godinu dana i zna na kojoj poziciji može najviše pružiti, ali će svakako i Luka bolje igrati kada se riješi rezerviranosti, normalne za početak igranja u najjačoj nogometnoj ligi Europe.

Na što će Tottenham sličiti kada ode Berbatov?

Dok se Luka ne snađe, iz aviona je vidljivo kako je jedini vrhunski igrač u Tottenhamu Dimitar Berbatov, ali njemu se više ne ostaje u momčadi kojoj je krajnji domet borba za 5. mjesto ili Liga kup.

Poseban problem Tottenhama je obrana, jer dok se za vezu koja je ispunjena novim i neuigranim igračima može naći opravdanje, za Dawsona i posebno lijevog beka Assou-Ekotta teško da se može naći koja lijepa riječ. Tuncay i Alves, koji su jako dobri igrači, ali svakako ne top-klasa Premiershipa su ih ubijali u pojam i pretrčavali tokom cijele utakmice.

Z.A.
Foto: AFP

Pročitajte više