TRANSFERMARKT

Modriću opet pala vrijednost, u top 10 Hrvata napadač bez nastupa za reprezentaciju

Foto: Getty Images

TRANSFERMARKT je ažurirao procijenjene vrijednosti najboljih svjetskih nogometaša, a najskuplji Hrvat prema ovoj uglednoj stranici i dalje je Marcelo Brozović, kojeg cijene na 50 milijuna eura.

Iza njega je i dalje Mateo Kovačić (40 milijuna), a na treće mjesto se probio Ante Rebić (32 milijuna) preskočivši Andreja Kramarića (30,5 milijuna).

Pašaliću i Budimiru vrijednost skočila za devet milijuna

Među pet najskupljih hrvatskih nogometaša prvi put u karijeri se našao Mario Pašalić. Nakon odličnih igara za Atalantu Transfermarkt mu je pri posljednjem ažuriranju podignuo vrijednost za čak devet milijuna pa 25-godišnji veznjak sad vrijedi 25 milijuna eura.

Iza njega su još dva igrača na kojima leži budućnost hrvatskog nogometa - Duje Ćaleta-Car (23 milijuna) i Nikola Vlašić (22), a tek zatim slijede veterani Ivan Rakitić (20) i Ivan Perišić (17,5). Top 10 zaključuje igrač koji još nije debitirao za hrvatsku reprezentaciju, 29-godišnji napadač Ante Budimir, kojem je nakon vrlo dobre sezone u Mallorci vrijednost narasla sa šest na 15 milijuna.

Modrić ovako malo nije vrijedio još od Dinama

Luka Modrić idućeg će tjedna napuniti 35 godina i to se vidi po njegovoj procijenjenoj vrijednosti, koja sad iznosi samo 12 milijuna eura. Tako slabo ga Transfermarkt nije cijenio još od 2008., prije transfera iz Dinama u Tottenham.


 

Pročitajte više