Liga prvaka

Molde nakon penala izbacio Ozobićev Karabag. Ide na Ferencvaroš

Foto: EPA

Nogometaši Ferencvaroša, koji su u 3. pretkolu izbacili zagrebački Dinamo, u završnoj rundi kvalifikacija za Ligu prvaka igrat će protiv Moldea.

Norveški prvak je na neutralnom terenu u Larnaci pobijedio Karabag rezultatom 6:5 boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je susret završio bez golova.

Norvežani su i ranije mogli do pobjede, u 102. minuti imali su kazneni udarac, ali je Shakhruddin Makhammadaliev sjajno zaustavio udarac Etzaza Hussaina. Norveški veznjak, koji je upisao i tri nastupa za zagrebački Rudeš, imao je priliku ispraviti svoju pogrešku, ali je odbijenu loptu prebacio preko gola.

Pitanje pobjednika razriješeno je u šestoj seriji, a tragičar je postao Badavi Huseynov čiji je udarac obranio Andreas Linde. Za azerbajdžanski sastav do 82. minute je igrao Filip Ozobić. 

Molde će biti domaćin prve utakmice, a uzvrat je u Budimpešti.

Završno kolo kvalifikacija u LP izborio je i Maccabi Tel Aviv porazivši bjeloruski Dinamo Brest sa 1:0 i sada ga očekuje ogled protiv RB Salzburga. Izraelci su domaćini prve utakmice, a uzvrat se igra u Wals-Siezenheimu.

Pogodak odluke zabio je Dan Biton iz jedanaesterca u 50. minuti.

Ciparska Omonia je prvi put u povijesti izborila plasman u završnu rundu kvalifikacija za Ligu prvaka nakon što je u Nikoziji pobijedila Crvenu Zvezdu boljim izvođenjem jedanaesteraca rezultatom 4:2.

Nakon 120 minuta igre bilo je 1:1. 

Za ulazak u Ligu prvaka Omonia će igrati protiv Olympiakosa. Prva utakmica je na rasporedu 23. rujna u Pireju, a uzvrat je sedam dana kasnije.

Pročitajte više